Έξι σημαντικοί λόγοι για να μην κάνει η ζωή μας «κοιλιά»

Έξι σημαντικοί λόγοι για να μην κάνει η ζωή μας «κοιλιά»

Ιανουάριος 10, 2019 - 15:41
0 σχόλια

Οι γιορτές πέρασαν κάποια κιλά όμως ήρθαν στο σώμα μας αφού ήταν αρκετά δύσκολο να αντισταθούμε σε όλους αυτούς τους πειρασμούς που μας έβαζαν συνεχώς τρικλοποδιές.

Τα πρώτα κιλά έρχονται για τους περισσότερους να κατασκηνώσουν πού αλλού; στην κοιλιακή χώρα φυσικά και έτσι βλέπουμε το σωσίβιό μας να μεγαλώνει.

Πέρα από την εξωτερική εικόνα όμως υπάρχουν και  άλλα σημαντικά οφέλη που αποκομίζουμε από την απώλεια του ενδοκοιλιακου λίπους. Άλλωστε μια επίπεδη καλογυμνασμένη κοιλιά είναι το αντικείμενο πόθου κάθε άντρα και φυσικά κάθε γυναίκας.

Τι άλλο προσφέρει μια επίπεδη καλογυμνασμένη κοιλιά.
1) Βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή.
Η εκγύμναση των κοιλιακών όχι μόνο βελτιώνει την εξωτερική μας εικόνα αλλά ενισχύει και την ερωτική επιθυμία και δίνει ένα διαφορετικό άρωμα ερωτισμού.... γιατί αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή της πυέλου...

2) Μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμού.
Η περιοχή της κοιλιάς είναι το κέντρο του σώματος και καλείται να στηρίξει όλο το υπόλοιπο σώμα και από την μέση και πάνω όπως και από την μέση και κάτω...

3) Βοηθάει την σπονδυλική στήλη..
Οι μύες της κοιλιακής χώρας δεν λειτουργούν αυτόνομα και έχουν άμεση σχέση με την σπονδυλική στήλη. Όταν είμαστε αγύμναστοι και αδύναμοι οι μύες τόσο των ποδιών όσο και της πλάτης καλούνται να κάνουν διπλάσια προσπάθεια προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον ρόλο τους, αυτό όμως καταπονεί την σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πόνοι τόσο στην μέση μας όσο και στην πλάτη μας..

4) Διευκολύνει τον ύπνο.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αϋπνίες οφείλονται και στο ότι δεν έχουμε καλογυμνασμένους κοιλιακούς, γιατί η ύπαρξη συσσωρευμένου λίπους στο πάνω μέρος της κοιλιακής χώρας εμφανίζει υπνική άπνοια που κατά την διάρκεια του ύπνου ο μαλακός ιστός στο πίσω μέρος του λαιμού καταρρέει μπλοκάροντας την αναπνευστική οδό. Η έλλειψη ύπνου (βαθύς)μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι όλη την ημέρα και αυτή η έλλειψη ενέργειας μας οδηγεί στην κατανάλωση ενεργειακών μεν ανθυγιεινών δε τροφών που η κατανάλωση τους συσσωρεύει ενδοκοιλιακο λίπος..

5) Βοηθάει τις αρθρώσεις.
Οποιαδήποτε δραστηριότητα και αν κάνουνε καθημερινά και ανεξάρτητα από τον Ρυθμό με την οποία την κάνουμε χρησιμοποιούμε τους κοιλιακούς μύες, αυτοί είναι που ευθύνονται για την σταθεροποίηση του σώματος προκειμένου να ξεκινήσει η να τελειώσει μια κίνηση. Αν είναι αδύναμοι οι αρθρώσεις απορροφούν όλη την ένταση γιατί ασκείται πολύ μεγαλύτερη πίεση από αυτές που είναι σχεδιασμένες να αντέξουν και αρχίζουν τα προβλήματα.

6) Τονώνει την αυτοπεποίθηση.
Με λίγα λόγια είμαστε ότι φαινόμαστε, είμαστε ότι τρώμε. Αν προσέξουμε τις γυναίκες και τους άντρες που διαθέτουν επίπεδη καλογυμνασμένη κοιλιά θα διαπιστώσουμε ότι αποπνέουν έναν αέρα δυναμισμού και δίνουν μια εικόνα απόλυτα υγιή. Μια όμορφη κοιλιά δίνει την αίσθηση ενός ανθρώπου που έχει τον έλεγχο του σώματος του και κατά συνέπεια της υγείας και της ζωής του.
Υπάρχουν φυσικά και άλλοι λόγοι για Τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίζουμε το σώμα Μας και να ελέγχουμε το σωματικό μας βάρος...

Η εκγύμναση (3-4 την εβδομάδα) και η σωστή διατροφή είναι απαραίτητα συστατικά για να μπορούμε να ελέγχουμε το βάρος μας και να μειώσουμε το σωματικό μας λίπος από τα σημεία που αποθηκεύεται..
Ένα από τα σημεία που αγαπάει το λίπος είναι η περιοχή της κοιλιάς όπου πάει και κάθεται πρωτίστως...και αυτός είναι ένας από τους λόγους που φεύγει τελευταίο από το σώμα Μας..

Καλή χρονιά με υγεία σωματική.....
Πνευματική και ψυχική....

Λαλουδάκης Δημήτριος

Καθηγητής σωματικής αγωγής (πρωτοβάθμια εκπαίδευση )

Προπονητής ποδοσφαίρου ( πιστοποίηση UEFA-A)

Personal trainer (Fitness and Football)

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.