Έξι δισ. ευρώ σε έξι μήνες ο λογαριασμός για τους πολίτες

Έξι δισ. ευρώ σε έξι μήνες ο λογαριασμός για τους πολίτες

Οκτώβριος 13, 2015 - 09:13
3 σχόλια

Αμφιβάλλει η κυβέρνηση ότι θα εισπράξει - Προτιμούν κατασχέσεις αντί ρύθμισης οι δανειστές

Αθροιστικά, κατά τους τελευταίους μήνες της χρονιάς και στις αρχές της επόμενης οι δόσεις από παλαιούς και νέους φόρους ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ. Ποσά τα οποία πολύ φοβούνται στην κυβέρνηση ότι δεν θα εισπραχθούν. 
Σε καμιά δεκαριά μέρες οι εκπρόσωποι των δανειστών καταφθάνουν στην Αθήνα και η κυβέρνηση σκέφτεται να ζητήσει να μην αλλάξει το σύστημα των 100 δόσεων, εξηγώντας στους «θεσμούς» ότι σε διαφορετική περίπτωση το Δημόσιο δεν θα εισπράξει ούτε τους παλαιούς φόρους αλλά ούτε τους τρέχοντες φόρους που έρχονται.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης έχει εκφράσει την ανησυχία του ως προς αυτό το ζήτημα. Η μείωση των δόσεων της ρύθμισης θα επιβαρύνει τα νοικοκυριά που έχουν να αντιμετωπίσουν τις δόσεις φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και προσεχώς τα τέλη κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», πάντως, οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται για το αν οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν και αντιπροτείνουν τις κατασχέσεις, που θα αποφέρουν άμεσα έσοδα.


3 Σχόλια

οι βολεμένοι τι θα πουν? μήπως έχασαν καθολου μια μερα απο την εργασία τους? όχι. Το μόνο που τους ενδιαφερει ειναι να κοροϊδευουν τις καθαρίστριες και την ΕΡΤ η οποία έκλεισε με το προηγούμενο δικτατορικό καθεστώς του φιλογερμανικού άξονα Σαμάρα- Βενιζέλου- Κεδίκογλου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.