Εξετάζεται η αλλαγή ωραρίου στα σχολεία - Έναρξη στις 9 το πρωί

Εξετάζεται η αλλαγή ωραρίου στα σχολεία - Έναρξη στις 9 το πρωί

Αύγουστος 06, 2018 - 12:06
4 σχόλια

Το ενδεχόμενο να αλλάξει η ώρα έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία από την μεθεπόμενη σχολική χρονιά (2019-2020), γνωστοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, στην ΕΡΤ.

«Είναι μια σκέψη που επεξεργαζόμαστε, γιατί διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι αυτό ευνοεί πολύ τα παιδιά και τις οικογένειες», είπε, χαρακτηρίζοντας «δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο» το να ξεκινούν τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στις 9.00 το πρωί, αντί στις 8:15. Όπως συμπλήρωσε, εάν εφαρμοστεί η αλλαγή αυτή, τότε και η ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Πραγματικά είναι πολύ βολικό το ωράριο των γονιών να ξεκινάει στις 8 και των παιδιών στις 9...

Δεν ξεκινούν όλοι στις οκτώ. Οι πιο πολύ στις 5, 6 και 7. Οπότε το ωράριο είτε 8 είτε 9 δεν έχει σημασία. Για τα παιδιά καλύτερα είναι 9.

Μία χαρά είναι, προσωπικά εμάς μας βολεύει γιατί δεν θα χρειάζεται να κάνουμε 2 δρομολόγια με το αυτοκίνητο. Επίσης βολεύει το να γυρνάει το παιδί 1 ώρα αργότερα σπίτι, είναι περίπου η ώρα που γυρνάμε κι εμείς από την δουλειά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.