Εξελίξεις: Τα απορριμματοφόρα φεύγουν σήμερα για Λεβίδι; (video)

Εξελίξεις: Τα απορριμματοφόρα φεύγουν σήμερα για Λεβίδι; (video)

Φεβρουάριος 27, 2015 - 10:07
1 σχόλια

Μετά το Λεβίδι τα απορρίμματα θα πάνε στη Μακεδονία

Συνεδρίασε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου ο ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και οι παραιτήσεις του προέδρου κ. Ανδρικόπουλου και του αντιπροέδρου κ . Γριπιώτη.

Κατά πλειοψηφία, τα μέλη του φορέα θέλησαν να αποτρέψουν τις παραιτήσεις των δύο μελών από το προεδρείο.

 

Στη συνεδρίαση τον λόγο έλαβε και ο κ. Παυλής, ο οποίος μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ο Δήμος Τρίπολης.Ο κ. Παυλής μίλησε για τις εξελίξεις που υπάρχουν πάνω στο θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων τα οποία, όπως ανάφερε, τις επόμενες ώρες φεύγουν για Λεβίδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ γίνονταν παράλληλα με την πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων της Τρίπολης για τα απορρίμματα.

 

Ο κ. Καμπόσος ανέφερε ότι πρέπει να παλεύουν και να μην καταργήσουν τον θεσμό, καθώς πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι να είναι όλοι μαζί. «Υποπτεύομαι πολλά», τόνισε, «αλλά δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία», υπογράμμισε, αφήνοντας υπόνοιες.«Δεν είναι παιχνίδια να παίζουμε οι θεσμοί», είπε, «και συμπλήρωσε ότι πρέπει να διορθώσουν τα πολλά προβλήματα των απορριμμάτων που έχουν οι δήμοι της Περιφέρειας και όχι να μπαίνουν σε μηχανισμούς».

 

Ο κ. Καφαντάρης έφτασε καθυστερημένος στη συνεδρίαση καθώς ήταν στο υπουργείο Εργασίας και ενημερώθηκε ότι τα επόμενα 24ωρα θα ανοίξουν τα προγράμματα απασχολήσεις 5 μηνών.

Για τον φορέα είπε και αυτός ότι πρέπει να προχωρήσουν ενωμένοι και κάλεσε να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους και να μην παραδώσουν την πορεία αυτού του οργάνου το οποίο έχει έναν δύσκολο αγώνα, εκείνον της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Ο κ. Πνευματικός ήταν αρκετά αιχμηρός, κάνοντας λόγο για τα οικονομικά του φορέα και για τον προϋπολογισμό. Έθιξε τρία ζητήματα τα οποία είναι ανοικτά, όπως οι οφειλές που έχουν δήμαρχοι, μέλη του ΦΟΔΣΑ τα οποία και πρέπει να αναλάβουν και να μην τα φορτώσουν στον θεσμό.

«Κάποιοι έδωσαν χρήματα στον ΦΟΔΣΑ και δεν είναι σωστό αυτά να αποδοθούν στους δήμους οι οποίοι δεν έχουν βάλει χρήματα και έχουν οφειλές», είπε. Επίσης, ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός έχει πρόβλημα.

 

Ο κ. Ανδρικόπουλος είπε ότι με τα χρήματα που έχει ο ΦΟΔΣΑ μπορούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις ατόμων στον φορέα και να δαπανηθούν κάποιαχ ρήματα για μελέτες, αλλά και για την ενημέρωση των κατοίκων όσον αφοράστην ανακύκλωση και στη διαλογή των απορριμμάτων.

 

Ο κ. Σφυρής και αυτός με τη σειρά του επεσήμανε τα κενά που υπάρχουν, αναφέροντας ότι πρέπει να ξαναδούν τον ρόλο του φορέα καθώς ο ΦΟΔΣΑ έχει να λύσει σοβαρά προβλήματα. Για το ποσόν το οποίο υπάρχει στη ταμείο, το οποίο είναι 70.000 ευρώ, όπως ανέφερε, το χαρακτήρισε αστείο καθώς με αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να γίνει χωροθετηση ΧΥΤΑ.

 

Ο κ. Τσίγγανος λαμβάνοντας τον λόγο είπε ότι λυπάται, καθώς η Πελοπόννησος είναι αυτή που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημαίσως στην Ευρώπη και πρέπει άμεσα να γίνει κάτι δραστικό. «Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε», είπε κλείνοντας.

 

Ο κ. Βαλιώτης ανέφερε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και ότι ο ΦΟΔΣΑ για να παίξει τέτοιον ρόλο,πρέπει να είναι δυνατός. Το βασικό είναι ότι πρέπει να μειωθούν τα απορρίμματα και αυτούς τους 3 μήνες ο φορέας δεν έκανε τίποτα για αυτό. Χαρακτήρισε απαράδεκτες τις παραιτήσεις, καθώς έγιναν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την ψηφοφορία.

Ο κ. Γριπιώτης επανέλαβε ότι δεν ανακαλεί την παραίτηση και δεν επιστέφει.

Ύστερα από περίπου δύο ώρες συνεδρίαση τον λόγο έλαβε ο δήμαρχος Τρίπολης ο κ. Παυλής, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα απορρίμματα στους δρόμους, πρόβλημα το οποίο έχουν αντιμετωπίσει σχεδόν όλοι οι δήμοι της Πελοποννήσου και αναμένεται να αντιμετωπίσουν και άλλοι, καθώς σε ένα μικρό χρονικό διάστημα και άλλοι δήμοι θα βγουν σε έκτακτη ανάγκη, όπως εκτίμησε.

Ο κ. Παυλής για αρκετή ώρα βρισκόταν εκτός αιθούσης της συνεδρίασης και, όπως ανέφερε, είχε μια επικοινωνία με την Αστυνομία και τον Εισαγγελέα. Όπως δήλωσε, σήμερα Παρασκευή τα απορρίμματα θα πάνε στο Λεβίδι, όπως έχει αποφασίσει. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα απορρίμματα θα πάνε στο Λεβίδι για όσο χρόνο χρειαστεί και έως ότου καταφέρουν να στείλει τα απορρίμματα του δήμου ΧΥΤΑ της Μακεδονίας.

«Πρέπει να βρούμε χώρους διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς το έργο της ΤΕΡΝΑ δεν θα γίνει ποτέ», υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε, με το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο στοχεύσει να ολοκληρώσει, θα εξυπηρετούνται και οι Δήμοι Γορτυνίας και Μεγαλόπολης.

Aκολουθεί βίντεο

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνεδρίαση ΦΟΔΣΑ περιφέρειας Πελοποννήσου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.