Εξειδικευμένες εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για προβολή της τοπικής εικόνας

Εξειδικευμένες εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για προβολή της τοπικής εικόνας

Οκτώβριος 27, 2018 - 19:56
0 σχόλια

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο ανάληψης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με κύριο στόχο την προβολή, την διάδοση και την ενίσχυση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου σχεδιάζει και υλοποιεί  εξειδικευμένες εκδηλώσεις που προβάλλουν την τοπική εικόνα και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή των Περιφερειακών Ενοτήτων Αρκαδίας, Λακωνίας και Κορινθίας και έχουν άμεση σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προώθηση της τοπικής κουλτούρας, της ιστορίας και του αθλητισμού.

Με την μέχρι σήμερα συνδρομή της, σε ποικίλες δράσεις όπως η Γιορτή για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στις Καλτεζές, (13-14/9/2018), η διοργάνωση Τρίαθλο στον Τυρό, (23/9/2018),η Γιορτή Τρύγου στον Παλαιόπυργο Αρκαδίας, (13/10/2018), η Γιορτή Σύκου και  Κάστανου στον Πλάτανο Κυνουρίας, (20 -21/10/2018) στην Π.Ε. Αρκαδίας, η διοργάνωση Ιστιοπλοϊκού αγώνα «Γύθειο 2018», (6-7/10/2018), η Ενημερωτική εσπερίδα των Ελαιοκαλλιεργητών Λακωνίας, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, (14/10/2018), η Ημερίδα Κυνηγετικού Συλλόγου με τίτλο «Το κυνήγι ως εργαλείο Περιβαλλοντικής Προστασίας και Οικονομικής Σταθερότητας», στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, (22/10/2018) στην Π.Ε. Λακωνίας, η διοργάνωση του 9ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «ΓΕΦΥΡΕΣ», στην Κόρινθο, (4-10/10/2018), η Διοργάνωση της Διασωστικής Άσκησης με τίτλο «ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 2018»,στο «THE RANCH», στο Σοφικό Κορινθίας, 12-13-(14/10/2018), στην Π.Ε. Κορινθίας, προβάλλει και προωθεί τον πρωτογενή τομέα και το τουριστικό προϊόν αναδεικνύοντας τους προορισμούς της μέσα από την τόνωση του πολιτιστικού, κοινωνικού, αθλητικού και θρησκευτικού γίγνεσθαι.

Στην ίδια κατεύθυνση η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να είναι αρωγός συνδράμοντας  στην υλοποίηση των κάτωθι πολιτιστικών εκδηλώσεων:

 

ΑΡΚΑΔΙΑ:

Γιορτή Γης στον Άγιο Πέτρο, 26-27-28/10/2018

Ο Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρόκειται να διοργανώσουν, για 4η συνεχή χρονιά, εορταστικές εκδηλώσεις με την ονομασία «Γιορτή της Γης». Σκοπός του τριήμερου φεστιβάλ είναι η ενημέρωση από εξειδικευμένους επιστήμονες για τις σύγχρονες τάσεις στην  καλλιέργεια της Γης. Παράλληλα θα  γίνει πεζοπορία, δοκιμή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με παραδοσιακούς χορούς.

Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα, 27/10/2018

Για 35η συνεχή χρονιά, ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των απανταχού Καστανιτσιωτών με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μούστου θα διοργανώσει  το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στην πλατεία του Σωτηρίου Κουρούνη, τη Γιορτή Κάστανου που πλέον έχει γίνει θεσμός και κάθε χρόνο προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Γιορτή Κάστανου στην Βλαχοκερασιά, 27/10/2018

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ» την Κυριακή 28 Οκτωβρίου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Γορτυνίας – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) θα διοργανώσουν τη Γιορτή Τσίπουρου στο Παλαιοχώρι Γορτυνίας.

Η γιορτή αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου με την ευκαιρία της λειτουργίας των αποστακτηρίων.

Γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά, 3/11/2018

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και το Τοπικό Συμβούλιο  Δολιανών με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 17η συνεχή χρονιά θα διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία τη Γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά στις 3 Νοεμβρίου.

6ήμερο Πολιτιστικό Φεστιβάλ με αφιέρωμα  στο Νίκο Γκάτσο, 1-2-3/11/2018 και 8-9-10/11/2018

Η Χορωδία Τρίπολης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρόκειται να διοργανώσουν το δεύτερο αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο. Πρόκειται για ένα εξαήμερο Πανελλήνιο Χορωδιακό φεστιβάλ στο οποίο θα λάβουν μέρος χορωδιακά σύνολα από όλη την Ελλάδα και θα πραγματοποιηθούν  παράλληλες εκδηλώσεις όπως κονσέρτα και διαλέξεις.

Εκδήλωση για την ενίσχυση του Αθλητισμού και του Ποδοσφαίρου στη Δόξα Μεγαλόπολης, 11/11/2018

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το συμβούλιο του Α.Ο.Μ. Δόξας Μεγαλόπολης πρόκειται να διοργανώσουν εκδήλωση στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου  Μεγαλόπολης και του ΔΑΚ Μεγαλόπολης στις 11 Νοεμβρίου με σκοπό την ανάδειξη του ποδοσφαίρου ως αθλήματος και του αθλητισμού ως αναγκαιότητα της ανθρώπινης φύσης και υγείας και τις σωστές πρακτικές άσκησης.

Αθλητικό δρώμενο του Γυμναστικού Συλλόγου Μεγαλόπολης-Λύκαια στη Μεγαλόπολη,18/11/2018

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου ο Γυμναστικός Σύλλογος “Λύκαια” με την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα  διοργανώσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά  αθλητική γιορτή στίβου η οποία θα περιλαμβάνει ρίψεις στο προαύλιο χώρο ΕΠΑΛ και αγωνίσματα στο γήπεδο Μεγαλόπολης.

Γιορτή του Χειμώνα στην Αλωνίσταινα, 1/12/2018

Η Γιορτή υποδοχής του Χειμώνα διοργανώνεται από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.Η εκδήλωση αυτή στοχεύει στην ανάδειξη όψεων του τοπικού πολιτισμού, στη συσπέιρωση της τοπικής κοινωνίας και τη διεύρυνση του επικοινωνιακού χαρακτήρα της εκδήλωσης που θα συμβάλλει στη μύηση των νεότερων γενιών στις αξίες της παραδοσιακής κοινωνίας

 

ΛΑΚΩΝΙΑ:

Μουσική παράσταση με τον Βασίλη Λέκκα, 3/11/2018

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Π.Ε. Λακωνίας διοργανώνει μουσική βραδιά με τον σπουδαίο ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι μέσα από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας, βασισμένο στη συνεργασία του με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές.

Ο Εορτασμός της Συνάξεως των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, στην Αερόπολη, 8/11/2018 

Στις 8 Νοεμβρίου στον Μητροπολιτικό ναό των Ταξιαρχών στην ιστορική Πλατεία της 17ης Μαρτίου 1821 στην Αερόπολη θα εορταστεί  η Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαηλ και Γαβριήλ.

 

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:

15η Χορωδιακή Συνάντηση Ξυλοκάστρου, στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός, 24/11/2018

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός, ο Μουσικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου «Ο Αυλός» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Π.Ε. Κορινθίας, διοργανώνουν την 15η Χορωδιακή Συνάντηση Ξυλοκάστρου με τη συμμετοχή τεσσάρων χορωδιών από διάφορες πόλεις της Ελλαδας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.