Εξαθλίωση στην Τρίπολη: Κι όμως, συμβαίνει δίπλα μας (pics,vid)

Εξαθλίωση στην Τρίπολη: Κι όμως, συμβαίνει δίπλα μας (pics,vid)

Ιούνιος 01, 2016 - 12:16
3 σχόλια

Ετοιμόρροπο σπίτι στεγάζει άστεγο στην Τρίπολη

Δεν είναι λίγες οι φόρες που εγκαταλειμμένα κτίσματα στην πόλη της Τρίπολης γίνονται χώροι στέγασης για μετανάστες, παράνομους συνήθως, οι οποίοι φτάνουν στην Τρίπολη χωρίς χρήματα και βρίσκονται άστεγοι και χωρίς τροφή.

Μία ανάλογη περίπτωση υπάρχει και στην οδό Δεκάζου στην Τρίπολη κοντά στην πλατεία Βαλτετσίου, λίγα μόλις μέτρα από την κεντρική πλατεία του Αγίου Βασιλείου. Εδώ και τρεις μήνες ένας άστεγος ρακοσυλλέκτης, πιθανότατα ρουμανικής καταγωγής, διαμένει σε ένα παλιό ερειπωμένο σπίτι με κίνδυνο της ζωής του. Και όταν λέμε με κίνδυνο της ζωής του, εννοούμε ότι το ερειπωμένο αυτό σπίτι είναι σε κακή κατάσταση με τη στέγη ετοιμόρροπη και εκτός αυτού στο επί χρόνια αφημένο σπίτι έχουν συσσωρευθεί όγκοι απορριμμάτων, ενώ δεν διαθέτει παροχή νερού και αποχέτευση.

Λίγα λόγια για τον άνδρα ο οποίος κοιμάται και περνά ώρες τις μέρας στο ερειπωμένο σπίτι:

Είναι άρρεν, ρουμανικής καταγωγής, περίπου 45 ετών, με κινητικά προβλήματα, υποσιτισμένος και καχεκτικός, με όψη γερασμένη και ταλαιπωρημένη, ο οποίος τρώει ό,τι βρει στους κάδους απορριμμάτων στην Τρίπολη. Αρκετές φορές, όπως αναφέρουν άνθρωποι από την περιοχή, μπαίνει και μέσα στους κάδους προκειμένου να βρει τροφή. Πέρας από τα προβλήματα υγειονομικής φύσεως ο άντρας δεν έχει προκαλέσει προβλήματα στην πόλη και δείχνει να ζει φιλήσυχα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των περιοίκων, ο άντρας διαμένει σε αυτό το σπίτι, κοιμάται μέσα σε αυτό, και τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες βγαίνει προς αναζήτηση τροφής στους κάδους απορριμμάτων στην περιοχή.

Το ερειπωμένο έχει μετατραπεί σε «χωματερή» καθώς τα απορρίμματα έχουν ξεχειλίσει από την είσοδο, και όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες και το βίντεο α άντρας ο οποίος διαφαίνεται επιστέφοντας στον χώρο όπου διαμένει κοιμάται πάνω το χώμα και στα απορρίμματα.

Στην οικία δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε αποχέτευση ούτε νερό και φυσικά ούτε ηλεκτρισμός με τις συνθήκες διαβίωσης να είναι απαγορευτικές.

Οι κάτοικοι ανησυχούν αφενός λόγω της εστίας μόλυνσης που έχει δημιουργηθεί στο εγκαταλειμμένο σπίτι, και αφετέρου για την υγεία του άντρα ο οποίος όχι μόνο κινδυνεύει να καταπλακωθεί από τη στέγη η οποία είναι ετοιμόρροπη, αλλά μεγάλος είναι και ο κίνδυνος μόλυνσής του εξαιτίας των κακών και ανθυγιεινών συνθηκών διαβίωσής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση έχει φτάσει στον Δήμο Τρίπολης και στην Αστυνομία και έχει γίνει αίτημα στις υγειονομικές υπηρεσίες διότι το θέμα άπτεται της δημόσιας υγείας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να επιληφθούν του θέματος διότι, πέρα από τη μόλυνση, κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα ενός ανθρώπου και η ίδια του η ζωή. Η Πολιτεία πρέπει αν μεριμνήσει για τους αναξιοπαθούντες οι οποίοι δεν μπορούν να ζήσουν και κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους από τις κακές συνθήκες διαβίωσης του δρόμου ή της ακατάλληλης στέγης.

Έφη Καστραντά
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ετοιμόρροπο σπίτι στεγάζει άστεγο στην Τρίπολη


3 Σχόλια

λεηλατημένα σπίτια υπάρχουν και στην οδο καρατζά, στου καπετανάκη τον φούρνο κοντά, απέναντι απο συγγενικό σπίτι βουλευτή! για δείτε και εκεί λίγο.....μήπως διαμένουν εκεί κοντά ή και απέναντι άτομα παρανομα?

Καθόλου φιλήσυχα δε ζει!!! Επιτίθεται σε περαστικούς πεζούς και αυτοκίνητα με χαλάσματα, ξύλα, σίδερα κ.ά. από το χαμόσπιτο που έχει καταλάβει!!! Ιδιαίτερα όταν νυχτώνει και είναι εκεί γύρω, μην επιχειρήσετε να πετάξετε σκουπίδια εκεί απ' έξω...Ακούει κανείς υπεύθυνος;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.