Εξασφάλιση πόρων για αντιπλημμυρική προστασία στην Αρκαδία (vid)

Εξασφάλιση πόρων για αντιπλημμυρική προστασία στην Αρκαδία (vid)

Αύγουστος 28, 2016 - 12:28
0 σχόλια

Συνεδρίασε την Πέμπτη 25 Αυγούστου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης αφορούσε στις καταστρεπτικές πλημμύρες του εφετινού Ιουνίου που έπληξαν την Αρκαδία.

Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Επιτροπής Ντίνα Νικολάκου, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη Μαντινεία και στην Τεγέα μετά τις πλημμύρες της 26ης Ιουνίου. 

«Μεμονωμένα ανά περιοχή η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκμισθώνει μηχανήματα για καθαρισμούς. Το ποιος είναι υπεύθυνος για την κινητοποίηση των μηχανημάτων απασχολεί πολύ, εκεί όπου υπάρχει πρόβλημα μπαίνει μπροστά ο περιφερειάρχης και αποφασίζει τι θα γίνει. Εδώ αποφάσισε να στείλει άμεσα να καθαριστούν οι εκτάσεις, και όπου έχουμε μηχανήματα τα χρησιμοποιούμε κι όπου δεν φτάνουν νοικιάζουμε από άλλους. Το ποσό είναι 5.000 ευρώ».

Η κυρία Νικολάκου ανέφερε ότι παρόλο που κάποια έργα δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αυτή παρεμβαίνει άμεσα καθώς τα προβλήματα πρέπει να λυθούν.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πανταχού παρούσα»

Στο θέμα αυτό υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Ο κ. Γόντικας χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Περιφέρεια θέλει να κάνει τα ρουσφέτια της και όχι να βοηθήσει. «Εσείς ευθύνεστε που πνίγηκε η Μαντινεία, εσείς ευθύνεστε που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ οι πληγέντες, αφήστε τα αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Ρουμελιώτης δήλωσε προσβεβλημένος από τις εκφράσεις του κύριου Γόντικα σε ό,τι έχει να κάνει με τα ρουσφέτια. «Ας μη λέει ο καθένας ό,τι θέλει, εμείς ήμασταν μέσα στις πλημμύρες, οι άνθρωποι πνίγηκαν δεν πρέπει να βοηθήσουμε;»

Τέλος, η κυρία Νικολάκου τόνισε ότι η παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα θέματα των καταστροφών είναι άμεση και ο περιφερειάρχης διεκδικεί έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι πόροι που πρέπει έτσι ώστε να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα και να μην αντιμετωπίσουμε ξανά τέτοιες άσχημες καταστάσεις.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εξασφάλιση πόρων για αντιπλημμυρική προστασία στην Αρκαδία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.