Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που αφαιρούσε μετασχηματιστές και καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που αφαιρούσε μετασχηματιστές και καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ

Ιούλιος 04, 2015 - 14:46
0 σχόλια

Εξιχνιάστηκαν πενήντα πέντε (55) κλοπές και απόπειρες κλοπών μετασχηματιστών και καλωδίων

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα, όλα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ αναζητείται ακόμη ένα μέλος της

Η ζημιά που προκάλεσαν στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ ξεπερνά τις -283.000- ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πενήντα πέντε (55) κλοπές και απόπειρες κλοπών μετασχηματιστών και καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, συνελήφθησαν, χθες (3.7.2014) το μεσημέρι, στο Αργολικό Αργολίδας, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 40, 30, 26, καθώς και ένας 52χρονος ημεδαπός, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν αλλοδαπό υπήκοο Ρουμανίας, επίσης μέλος της εγκληματικής ομάδας, ο οποίος αναζητείται, ενώ όλοι οι συλληφθέντες αλλοδαποί κατηγορούνται και για παράνομη κατοχή λαθραίων τσιγάρων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω αλλοδαποί, από τα μέσα Νοεμβρίου του έτους 2014, έως και χθες (3.7.2015), είχαν διαπράξει είκοσι έξι (26) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών μετασχηματιστών, καθώς και είκοσι πέντε (25) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ, από την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, ενώ στη συνέχεια, διέθεταν τα χάλκινα περιτυλίγματα των μετασχηματιστών και τα καλώδια στον 52χρονο, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τρία (3) οχήματα, ως μέσα διευκόλυνσης αξιόποινων πράξεων.
Έξι (6) χάλκινα περιτυλίγματα μετασχηματιστών.
Καλώδια υψηλής τάσεως και καλώδια χαλκού.
Διάφορα εργαλεία κοπής καλωδίων.
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Δεκατρία (13) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης τσιγάρων.

Συνολικά από την παράνομη δράση τους, είχαν προκαλέσει ζημιά στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ που ξεπερνά τις -283.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί και το άλλο μέλος της εγκληματικής ομάδας.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις. 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.