Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά

Οκτώβριος 16, 2016 - 13:22
0 σχόλια

 Εξαρθρώθηκαν, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) εγκληματικές οργανώσεις, που ενέχονταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου και στο Λουτράκι Κορινθίας.  

Για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε προχθές (14.10.2016) το πρωί, από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.  

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα, επτά (7) ημεδαποί, ηλικίας από 35 έως 48 ετών, αντίστοιχα και τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25,29 και 31 ετών και μία (1) 24χρονη, υπήκοος Ουκρανίας, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 24χρονο ημεδαπό, επίσης μέλος της μίας εγκληματικής οργάνωσης.  
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι έντεκα (11) συλληφθέντες και ο 24χρονος, συγκρότησαν τουλάχιστον από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου και εντάχθηκαν σε δύο (2) ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις, συνδεόμενες μεταξύ τους με τη μέθοδο των «συγκοινωνούντων δοχείων».  
Οι εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, σε διάφορους χρήστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου και του Λουτρακίου Κορινθίας.
Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών.
Επιπλέον, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons), ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων και συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των δραστών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
•    ποσότητα κοκαΐνης, βάρους -135,1- γραμμαρίων,
•    ποσότητα κάνναβης, βάρους -1210,7- γραμμαρίων,
•    ποσότητα λευκής σκόνης, άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους -452- γραμμαρίων,
•    ποσότητα μεθεμφεταμίνης, βάρους -8- γραμμαρίων,
•    -5- ζυγαριές ακριβείας,
•    -4- κινητά τηλέφωνα,  
•    χρηματικό ποσό -940- ευρώ, προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο (2) οχήματα και δύο (2) μοτοσικλέτες, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.  
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η  συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή  περισσοτέρων ατόμων στις εγκληματικές οργανώσεις.  
Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.