Εξαιρετικά σημαντικό το συνέδριο του Economist για την Περιφέρεια Πελοποννήσου (pics)

Εξαιρετικά σημαντικό το συνέδριο του Economist για την Περιφέρεια Πελοποννήσου (pics)

Μάιος 14, 2018 - 13:14
0 σχόλια

Σημαντικό γεγονός για ολόκληρη την Πελοπόννησο αποτέλεσε το 1ο Συνέδριο του Economist, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι το διήμερο 10-11 Μαΐου, με τίτλο “Διακυβέρνηση και περιφερειακές αρτηρίες για την ανάπτυξη: η ώθηση της Ευρώπης - η ώθηση της Ελλάδας”. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κλείνοντας τις εργασίες του, εξέφρασε  την πλήρη ικανοποίησή του για την επιτυχία του συνεδρίου, το οποίο για πρώτη φορά έλαβε χώρα στην Περιφέρεια και στο οποίο συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από την Ευρώπη και την Αμερική, μεταξύ των οποίων ο τ. πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Διευθυντές και πρόεδροι των σημαντικότερων τραπεζικών θεσμών της ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας Rothschild που βγάζει τη χώρα στις αγορές, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και αρκετοί επιχειρηματίες και τοπικοί φορείς της Πελοποννήσου.

Στο επίκεντρο του διήμερου συνεδρίου ήταν η καθοριστική συμβολή των περιφερειών στην ανάπτυξη της χώρας, ενώ μεταξύ άλλων κατατέθηκαν προτάσεις για την αύξηση της απασχόλησης και παρουσιάστηκαν νέες πηγές χρηματοδότησης. Παράλληλα σημαντικοί ομιλητές προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις, γύρω από μια σειρά ζητημάτων, τα οποία έχουν να κάνουν με τις επενδύσεις σε πολιτικές, το μεταναστευτικό,  την ενσωμάτωση της τεχνολογίας,  τις κλιματικές αλλαγές, αλλά και τις νέες ευκαιρίες που επωάζουν σε τομείς όπως  logistics, τουρισμός & καινοτομία.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο Πέτρος Τατούλης είχε πολλές κατ’ ιδίαν συναντήσεις με σημαντικά πρόσωπα, τα οποία διαμορφώνουν τις ευρωπαϊκές οικονομικές πολιτικές. Την πρώτη ημέρα είχε μια ξεχωριστή συνάντηση με τον τ. Ιρλανδό πρωθυπουργό αλλά και τον αντιπρόεδρο της Rothschild. Την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους σημαντικούς καλεσμένους μεταξύ των οποίων η Διευθύντρια του Κέντρου Επιχειρηματικότητας Περιφερειών, Πόλεων και ΜΜΕ του ΟΟΣΑ, Lamia Kamal-Chaoui, ο επικεφαλής Σύμβουλος Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής του Βελγίου, Ronald Hall, ο Επικεφαλής Περιφερειακός Διευθυντής στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης Bojan Markovic, o Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του London School of Economics, Kevin Featherstone, ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, Hubert Cottogni, η Πρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Gudrun Mosler-Törnström, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Club of Rome, Graeme Maxton, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Wold Bank, Wolfgang Fengler, o Διευθύνων Σύμβουλος του World Data Lab, αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας της καμπάνιας  του Obama για την Αμερική 2012 από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το παρόν στο Συνέδριο έδωσε και μεγάλος αριθμός σημαντικών ομιλητών από  τον εθνικό χώρο, όπως ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο τέως Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Εργασίας, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ανθρωποκεντρικής Εταιρικής Κατάρτισης & Ανάπτυξης της JMK-, Γιάννης Καλογεράκης, ο Πρόεδρος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος, ο Διευθύνων Σύμβουλος για Ελλάδα, Κύπρο, Βοσνία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο και Αλβανία, της IFCO Systems Hellas, Θεόδωρος Σταϊκόπουλος, ο Εκτελεστικός διευθυντής εταιρικών υποθέσεων της WIND Ελλάς, Γιώργος Τσαπρούνης, ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού THESgala, η Διευθύνων Σύμβουλος της Fereiko, Μαρία Βλάχου κ.ά.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.