Εξαγγελίες Παυλή: Νέο ειδικό σχολείο και επέκταση του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη (pics,vid)

Εξαγγελίες Παυλή: Νέο ειδικό σχολείο και επέκταση του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη (pics,vid)

Φεβρουάριος 27, 2018 - 14:12
3 σχόλια

Πολλές ήταν οι εξαγγελίες που έκανε ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής υποδεχόμενος τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Παιδείας στην Τρίπολη.

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη και στο Ειδικό Σχολείο Τρίπολης βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο υφυπουργός κ. Μπαξεβανάκης και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος. Η αντιπροσωπεία του υπουργείου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον δήμαρχο Τρίπολης, τον περιφερειακό διευθυντή κ. Πετρόπουλο και του διευθυντή πρωτοβάθμιας Φ. Γκέσουρας.

Ο δήμαρχος Τρίπολης δεσμεύτηκε ότι έχει δρομολογήσει την δημιουργία νηπιαγωγείου και δημοτικού ειδικού σχολείου σε ιδιόκτητο χώρο 2.220 μέτρων περίπου, εντός σχεδίου πόλης κοντά στο Τεχνικό Λύκειο στην Τρίπολη.

Τρέχουμε να ετοιμάσουμε τις μελέτες προκειμένου να υποβληθεί το έργο για χρηματοδότηση

Μεταξύ άλλων είπε ότι υπάρχει προχρηματοδότηση για την ανασύσταση του φακέλου για το Τεχνικό Λύκειο γιατί εκεί συστεγάζονται 3 σχολεία.

Είμαστε σε θέση να αναφέρουμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι με τις διαδικασίες, σε συνεργασία με το υπουργείο εσωτερικών και με τα 240.000 ευρώ που  θα δοθούν για παρεμβάσεις στο 1ο  Γυμνάσιο και Λύκειο Τρίπολης.

Κλείνοντας ο κ. Παυλής ζήτησε την στήριξη του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου αναφέροντας "απαιτούμε από το Υπουργείο να παραχωρήσει το κτίριο του Ψυχιατρείου Τρίπολης που κλείνει, στη χρήση του Πανεπιστήμιου".

Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα αναβαθμιστεί στο πλαίσιο αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι θα προχωρήσει η παραχώρηση του Ψυχιατρείου όπως συμφώνησε και ο κ. Ξανθός.

Έπειτα ο κ. Μπαξεβανάκης επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία για να λυθούν τα όσα προβλήματα υπάρχουν.

Επίσης τόνισε ότι έχει γίνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια στελέχωσης των ειδικών σχολείων.

Ο κ. Πετρόπουλος ήταν λακωνικός αναφέροντας μόνο τούτο «Όσοι είμαστε εδώ εύχομαι να είμαστε και στα εγκαίνια του Ειδικού σχολείου»

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εξαγγελίες για έργα στον τομέα της παιδείας


3 Σχόλια

Παραμύθια Παυλή ελατε στο αναπτυξιακό να δειτε τι έργα εχουν ξεκινησει οι αλλοι δήμαρχοι για να δειτε την γύμνια του δικού μας. Εμεις λεει θα κανουμε μελέτες για ναααα εντάξουμε έργα.

Παραμύθια Παυλή ελατε στο αναπτυξιακό να δειτε τι έργα εχουν ξεκινησει οι αλλοι δήμαρχοι για να δειτε την γύμνια του δικού μας. Εμεις λεει θα κανουμε μελέτες για ναααα εντάξουμε έργα.

Το ψωμακι του Μητσου οι υποσχεσεις και τα θα.Το μονο συγουρο ειναι οτι και οι δυο πλευρες λενε πολλα και δεν κανουν τιποτα μονο θα θα θα θα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.