Εξ ερειπίων άρξασθαι: Έκθεση Ταλαγάνη για τους Λαγκαδινούς μαστόρους (pics,vid)

Εξ ερειπίων άρξασθαι: Έκθεση Ταλαγάνη για τους Λαγκαδινούς μαστόρους (pics,vid)

Ιούλιος 31, 2016 - 13:37
1 σχόλια

Εγκαίνια εικαστικής παρέμβασης "Εξ ερειπίων άρξασθαι" του αρκά καλλιτέχνη Δημήτρη Ταλαγάνη στα Λαγκάδια.

Μία εκδήλωση -μνημόσυνο- μικρό αντίδωρο- για την τεράστια προσφορά των λαγκαδινών μαστόρων και τεχνητών της πέτρας στο οικιστικό της Πελοποννήσου.

Μία προσφορά μοναδική, αφού οι λαγκαδινοί μαστόροι ήταν όχι μόνο τεχνήτες αλλά και αρχιτέκτονες και πολεοδόμοι και μηχανικοί και έφεραν μία καινούρια αρχιτεκτονική στην Πελοπόννησο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε:

"Με τέτοιες εκδηλώσεις δεν τιμούμε μόνο τους μαστόρους από τα Λαγκάδια αλλά αναδεικνύουμε και τα μνημεία που έφτιαξαν αυτοί οι άνθρωποι.

Η Περιφέρεια είναι στο πλευρό της κίνησης "Άνθη της Πέτρας" και στην προσπάθεια που καταβάλλει για την δημιουργία ινστιτούτου παραδοσιακής αρχιτεκτονικής ενώ το αργότερο μέχρι την Άνοιξη θα είναι έτοιμο και το γεφύρι στην είσοδο των Λαγκαδίων.

Συγχαρητήρια σε όλους.. Η ευχή μου να γίνει πραγματικότητα ο σημαδιακός τίτλος του έργου του Δημήτρη Ταλαγάνη και να ξεκινήσει εδώ από τα Λαγκάδια και με τις ευλογίες του Αγίου Γεωργίου η αναγέννηση της Ελλάδας."

Video: 

Εξ ερειπίων άρχεσθαι: Έκθεση Ταλαγάνη για τους Λαγκαδινούς μαστόρους


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Κύριε Γιαννακούρα η αναγέννηση της Ελλάδας ξεκινάει και με τα έργα.Φτιάχτε το δρόμο που είναι χάλια και αφήστε τα παχιά σας λόγια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.