Εβδομάδα Κινητικότητας στην Τρίπολη: Η πρώτη «μετά μουσικής δράση» και το μήνυμα για συμμετοχή (pics,vid)

Εβδομάδα Κινητικότητας στην Τρίπολη: Η πρώτη «μετά μουσικής δράση» και το μήνυμα για συμμετοχή (pics,vid)

Σεπτέμβριος 16, 2019 - 19:17
5 σχόλια

Χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή των πολιτών της πόλης μας ξεκίνησε η πρώτη δράση που διοργάνωσε ο δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο περίπατος «μετά μουσικής»  από το κέντρο της πόλης με τις συνοδεία μουσικών της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης.

Η κυρία Καρούντζου Ελένη Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση και απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν αν το επιθυμούν στις επόμενες δράσεις που θα γίνουν στην Τρίπολη, έτσι ώστε να αναδειχθούν προβλήματα και να βρεθούν λύσεις για την καλύτερη μετακίνηση όλων μας.

Να αναφέρουμε ότι η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»  έχει καθιερωθεί, ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων πρότυπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

 Στόχος των δράσεων είναι η ενίσχυση των βιωσιμότερων τρόπων μετακίνησης, το βάδισμα, το ποδήλατο, τη χρήση των ΜΜΜ και τον συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή. Η επίτευξη του στόχου αυτού θα έχει σαν αποτέλεσμα: πόλεις καθαρές, ήσυχες, ασφαλείς, οικονομικά ενδυναμωμένες, προσβάσεως και προσπελάσιμες από όλους, εν τέλει ιδανικότερες για την καθημερινή διαβίωση όλων και κοινωνικών ομάδων.

Όπως σημείωσε η κυρία Καρούντζου στις δηλώσεις της, οι δράσεις αυτές θα αναδείξουν προβλήματα και θα προτείνουν λύσεις έτσι ώστε η μετακίνηση των πολιτών του δήμου να γίνει ευκολότερη και πιο ασφαλής.

Περπατώντας θα γνωρίζουμε προβλήματα είπε, κάνοντας ειδική μνεία για τα άτομα που αντιμετωπίσουν προβλήματα κινητικότητας, σημειώνοντας ότι την πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι ο δήμος να γίνει πιο φιλικός για τα άτομα με ιδιαιτέρες ανάγκες.

Θέλουμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας, να μας συμβουλεύει, να μας προτείνει, έχουμε όλοι κάτι αν δώσουμε στην πόλη μας

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών είναι το ακόλουθο

17 Σεπτεμβρίου 2019 
Ποδηλατάδα (επίσημη διαδρομή από Καλαβρύτων ως το Δημοτικό Στάδιο και επιστροφή) , έναρξη 5μμ από το Μαλλιαροπούλειο θέατρο

18 Σεπτεμβρίου  2019
Τα νήπια και τα παιδιά κατασκευάζουν το Χάρτη του Περιπατητή έναρξη 10πμ στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο

19 Σεπτεμβρίου 2019 
Οι μαθητές και οι καθηγητές φτιάχνουν τον οδηγό ασφαλής μετακίνησης στην πόλη των πεζών και των ποδηλατών ( στο σχολείο που θα δηλώσει συμμετοχή)

20 Σεπτεμβρίου 2019 
 Ραδιοφωνικός Μαραθώνιος για το ασφαλές περπάτημα και την ασφάλεια στην κίνηση με το ποδήλατο στην πόλη 

21 Σεπτεμβρίου 2019 
Ανοικτό εργαστήρι φωτογραφίας ή κινηματογράφησης «περπατώντας μαζί με τα άτομα με δυσκολίες κινητικότητας στο κέντρο της πόλης. έναρξη 5μμ από την πλατεία Αγ Βασιλείου …με κατεύθυνση την οδό Καλαβρύτων

22 Σεπτεμβρίου 2019 
Μέρα χωρίς αυτοκίνητο. Στο δρόμο παραπλεύρως του Αρχαιολογικού Μουσείο και στο ύψος του κήπου του Μουσείου θα υλοποιηθεί «κινηματογραφική βραδιά» με την προβολή ντοκιμαντέρ από την ταινιοθήκη της Ένωσης Αρχαιολόγων με πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εβδομάδα Κινητικότητας στην Τρίπολη 2019


5 Σχόλια

Η κυρία Καρούντζου, ως αντιδήμαρχος πολιτισμού, θα είχε την καλοσύνη να μου εξηγήσει τι σημαίνει «με τα μουσικής» επειδή είμαι βλαχάκι και δεν τα πολυκαταλαβαίνω φτου-να-φτου τα κουλτουριάρικα

22:36 Εσύ ο επιστήμονας λοιπόν, αν διέθετες τα κότσια (που πολύ αμφιβάλλω), ας κατέβαινες υποψήφιος στις εκλογές για να μετρήσεις τις δυνάμεις σου και να τα κάνεις όλα καλύτερα. Γιατί δεν το έκανες; Θα σου πω εγώ γιατί. Για να κάθεσαι στον καναπέ του σπιτιού σου ή στην καφετέρια και να γράφεις μ@λ@κίες από το κινητό σου φορώντας την κουκούλα του ανώνυμου σχολιαστή. Τουλάχιστον, οι "καλαμοκαβαλάρηδες" αντιδήμαρχοι, όπως τους αποκαλείς, βγαίνουν με το πρόσωπό τους, δεν κρύβονται σαν τις γυναικούλες πίσω από την ανωνυμία τους...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.