Ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών στην Αρκαδία

Ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών στην Αρκαδία

Σεπτέμβριος 20, 2010 - 00:57

Σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ
Η καταληκτική ημερομηνία για αιτήσεις έχει οριστεί η 15η Οκτωβρίου
Μία μεγάλη ευκαιρία για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, θα έχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις και στην Αρκαδία, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Η ρύθμιση αφορά οφειλές προς τον ΟΓΑ, το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ και σήμερα οι «Αρκαδικές Ειδήσεις» αποκαλύπτουν λεπτομέρειες που θα φανούν χρήσιμες σε όσους επιχειρηματίες της περιοχής μας ψάχνουν λύση για τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μία μεγάλη ευκαιρία για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, θα έχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις και στην Αρκαδία, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Η ρύθμιση αφορά οφειλές προς τον ΟΓΑ, το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ και σήμερα οι «Αρκαδικές Ειδήσεις» αποκαλύπτουν λεπτομέρειες που θα φανούν χρήσιμες σε όσους επιχειρηματίες της περιοχής μας ψάχνουν λύση για τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΓΑ

Δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών παρέχει ο ΟΓΑ σε περίπου 250.000οφειλέτες του, αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους και εργοδότες- επιχειρήσεις που μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλόμενες εισφορές τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου 3863/2010 (ΦΕΚ 115/Α/15-7-2010).
Οι δόσεις είναι εξαμηνιαίες, καθορίζονται στις έξι (6) το ανώτερο και το ποσό της εξαμηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 600€ (100 € ανά μήνα).
Η αίτηση για ρύθμιση οφειλής εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο, εφόσον έχει καταβληθεί παράβολο υπέρ του Ασφαλιστικού Φορέα και έχει επισυναφθεί το σχετικό γραμμάτιο είσπραξης.

Διαδικασία για ρύθμιση εισφορών:
Α) Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων εισφορών αυτοτελώς απασχολούμενων ασφαλισμένων
Προκειμένου να ενταχθεί ο αυτοτελώς απασχολούμενος ασφαλισμένος στη ρύθμιση, θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο Ανταποκριτή ΟΓΑ, για να παραλάβει το ειδικό έντυπο «ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ», στο οποίο θα πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία του. Το έντυπο αυτό, ο ενδιαφερόμενος θα το προσκομίσει στην ΑΤΕ για την καταβολή του ανάλογου ποσού του παραβόλου, το οποίο ανέρχεται στα 20€ για όλους τους αυτοτελώς απασχολούμενους οφειλέτες.
Η ΑΤΕ θα εκτυπώσει και θα χορηγήσει στον ενδιαφερόμενο ταμειακό παραστατικό καταβολής του παραβόλου.
Με το ταμειακό αυτό παραστατικό της ΑΤΕ ο ενδιαφερόμενος θα απευθυνθεί στη συνέχεια στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ, προκειμένου να υποβάλει αίτηση για ρύθμιση των οφειλών του, στο ειδικό έντυπο του ΟΓΑ.
Επισημαίνεται, ότι στις αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών θα πρέπει να επισυνάπτεται απαραιτήτως τοπρωτότυπο ταμειακό παραστατικό που χορηγήθηκε από την ΑΤΕ για την καταβολή του παραβόλου καιόχι φωτοαντίγραφο αυτού. Αιτήσεις στις οποίες έχουν επισυναφθεί φωτοαντίγραφα ταμειακών παραστατικών ή που έχουν διαβιβαστεί με Fax δε θα γίνονται δεκτές.
Β) Ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών εργοδοτών – επιχειρήσεων
Οι εργοδότες – επιχειρήσεις, που επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον ΟΓΑ, θα πρέπει να απευθύνονται στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΓΑ (Κεντρική Υπηρεσία ή Περιφερειακά Υποκαταστήματα). Για τις επιχειρήσεις το ποσό του παραβόλου κυμαίνεται ανάλογα με το ύψος της οφειλής από 50 € μέχρι 400€.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ

Με τις διατάξεις του άρθρου 57 ν. 3863 /2010 (ΦΕΚ. 115 /τ.Α΄/15-07-2010) παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους εργοδότες που οφείλουν στο Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ., να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν την οφειλή τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.
Ειδικότερα, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα:
Εφάπαξ εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών με έκπτωση 80% επί των προσθέτων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών).
Ρύθμιση με τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις, με έκπτωση 60% επί των προσθέτων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών). Το ποσό της κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 200,00 €.
Προκειμένου οι εργοδότες να τύχουν της προαναφερόμενης ευνοϊκής ρύθμισης, θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση για ρύθμιση στο αρμόδιο Υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. μέχρι την 15/10/2010, για τον προσδιορισμό του ύψους της συνολικής οφειλής τους, η οποία θα εξοφληθεί ή θα ρυθμισθεί στο αρμόδιο Ταμείο Είσπραξης Εσόδων ή Ταμειακή Υπηρεσία του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ.
Εφόσον η αίτηση για έλεγχο και ρύθμιση των οφειλών υποβληθεί μετά την 15.10.2010 τα ανωτέρω ποσοστά των εκπτώσεων καθορίζονται σε 40% και 20% αντίστοιχα για τις ανωτέρω περιπτώσεις.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ

Τι προβλέπει η ρύθμιση:
* Για εφάπαξ εξόφληση οφειλών, έκπτωση 80% στα πρόσθετα τέλη, για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι 15 Οκτωβρίου. Για υπαγωγή στη ρύθμιση μετά τις 15/10, παρέχεται έκπτωση 40% επί των πρόσθετων τελών.
* Για τμηματική εξόφληση σε ποσά από 800 € έως και 80.000 ευρώ, μέχρι 18 διμηνιαίες δόσεις, χωρίς προκαταβολή και έκπτωση 60% στα πρόσθετα τέλη μέχρι 15 Οκτωβρίου ή 20% για αιτήσεις μετά τις 15/10.
* Για τμηματική εξόφληση σε ποσά από 80.000 ευρώ και πάνω, μέχρι 24 διμηνιαίες δόσεις, χωρίς προκαταβολή και έκπτωση 60% επί των πρόσθετων τελών μέχρι 15 Οκτωβρίου ή 20% μετά τις 15/10.
* Το ποσό της κάθε διμηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 200 €, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση
είναι η καταβολή της πρώτης δόσης.

Ποιοι μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση:
* Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ για πάσης φύσεως οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές
* Όσοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους με άλλες διατάξεις
* Δεν ρυθμίζονται εισφορές από αυτασφάλιση, αναγνώριση στρατιωτικής θητείας καθώς και οφειλές από περιπτώσεις θεομηνιών
ΚΕΡΔΙΖΩ...
Τακτοποιώ χρέη και οφειλές, με καλύτερους όρους για το δικό μου συμφέρον:
- με πραγματικές εκπτώσεις (μέχρι 80%)
- χαμηλές δόσεις
- χωρίς προκαταβολή
Αποκτώ αμέσως ασφαλιστική ενημερότητα και υγειονομική κάλυψη δική μου και της οικογενείας μου
Στηρίζω τη βιωσιμότητα του ταμείου και
εξασφαλίζω από σήμερα τη σύνταξη μου
ΣΚΕΨΟΥ ΑΠΛΑ.......
ΔΡΑΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ!
ΜΕΧΡΙ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ
ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε. ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!
Ενημερωθείτε αναλυτικά για το περιεχόμενο των ρυθμίσεων στην ιστοσελίδα www.oaee.gr (εγκύκλιος 68/10) στην γραμμή επικοινωνίας … στις κατά τόπους διευθύνσεις και υποκαταστήματα του Οργανισμού.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις