Έτσι είναι το σύστημα

Έτσι είναι το σύστημα

Νοέμβριος 05, 2019 - 15:01
0 σχόλια

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί απορούμε με τη στάση της κυβέρνησης για το προσφυγικό, της περιφέρειας με τη ΣΔΙΤ, με τους δήμους για τα αρκετά ζητήματα που τους πετάνε το μπαλάκι και πάει λέγοντας.

Κυβέρνηση και προσφυγικό: Όσο και αν φώναζαν όταν κάθονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, μόλις ανέλαβαν, είδαν πως δεν γίνεται διαφορετικά. Βλέπετε, οι «ανώτεροί» τους μοιράζουν τον παρά με τα τσουβάλια... Τουλάχιστον κάνουν πιο ορθή διαχείριση στα νησιά, γίνεται μια προσπάθεια για ισοκατανομή σε όλες τις πόλεις της επικράτειας. Αλλά οι ροές είναι τρομακτικά μεγάλες. Ακόμα και χίλιους να είχαν διώξει από τα νησιά τον Σεπτέμβριο, σε έναν μήνα, τον Οκτώβριο, περίπου 7.000 άνθρωποι έφτασαν στα νησιά μας.

Περιφέρειες: Ο χάρτης βάφτηκε μπλε και οι εκλεγμένοι αιρετοί θέλουν να παρουσιάσουν έργο, ιδιαίτερα όσοι διαδέχτηκαν «εχθρούς». Θέλουν να αποδείξουν πως επί θητείας τους ήρθε η ανάπτυξη. Είναι εφικτό αυτοί οι αιρετοί να μην «υποταχθούν» στις ορέξεις της κυβέρνησης; Τους οφείλουν κατά μεγάλο ποσοστό την εκλογή τους και η όποια αντίδραση θα κλείσει πόρτες και στρόφιγγες...

Δήμοι: Δυστυχώς όπως είναι το σύστημα οι περισσότεροι δήμοι είναι «εξαρτώμενοι» από την εκάστοτε κυβέρνηση. Αλησμόνητες οι ανακοινώσεις και οι υπογραφές του ΦιλόΔημου που ανάγκασαν όλους τους δημάρχους να εξυμνούν τον ΣΥΡΙΖΑ...

Αυτό που απομένει, όμως, το πιο ουσιαστικό, είναι να δούμε πόσα χρήματα υπάρχουν και πόσα έργα θα υλοποιηθούν από αυτό το πρόγραμμα.

Σε αυτό το σημείο θα μπορούσα να πω πως πολλοί δήμαρχοι, όπως και ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, σήκωσαν ανάστημα για το προσφυγικό απαιτώντας σωστή και δίκαιη μεταχείριση σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία  των προσφύγων στους δήμους τους.

Δυστυχώς αυτό είναι το σύστημα στην Ελλάδα. Όσο και αν θέλουν μερικοί να λένε, ακόμα και ανεξάρτητοι, ότι δεν είναι εξαρτώμενοι από την εκάστοτε κυβέρνηση, δεν μπορούν αποδείξουν το αντίθετο. Είναι ένα πολιτικό σύστημα χωρίς πολιτική, χωρίς ιδέες, που κατά κύριο λόγο προσαρμόζεται αναλόγως με τις φιλοδοξίες του κάθε αιρετού.

Στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές υπήρξε ένα μεγάλο ποσοστό ανανέωσης εκλεγμένων. Είναι ευκαιρία να αλλάξουν αυτό το σαθρό και τρύπιο πολιτικό σύστημα -με πρώτο και καλύτερο τον Πρωθυπουργό.

 

Θάνος Μπόγρης

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.