«Ετοιμοπόλεμος» ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας στην κακοκαιρία

«Ετοιμοπόλεμος» ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας στην κακοκαιρία

Ιανουάριος 10, 2017 - 23:24
0 σχόλια

Ύστερα από πολλά χρόνια, ο Δήμος μας καλύφθηκε σε όλη την έκτασή του από χιόνι. Στις πεδινές – παραλιακές περιοχές είχε ύψος 10εκ, ενώ στις ορεινές περιοχές παρουσιάστηκαν ύψη χιονόπτωσης έως 30εκ.

Με συντονισμένες ενέργειες του γραφείου πολιτικής προστασίας του Δήμου, οργανώθηκαν οι εργασίες αποχιονισμού του οδικού δικτύου αρμοδιότητας του Δήμου. Ήδη από σήμερα το μεσημέρι, είχε εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε όλες τις τοπικές Κοινότητες, εκτός του Πραστού όπου μετά από συνεννόηση με την τ.κ, θα είναι εφικτή αύριο το πρωί. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημέρας εξασφαλίστηκε η πρόσβαση σε όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες μας που είχαν αναφέρει προβλήματα.
Τα συνεργεία μας ήταν επίσης παρόντα στον αποχιονισμό του επαρχιακού δικτύου σε άμεση συνεννόηση με τις υπηρεσίες της Π.Ε. Αρκαδίας.
Ο εκχιονισμός έχει ολοκληρωθεί.
Όμως, οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ήδη στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο και στη θέση «Ρεποντίνα» της επαρχιακής οδού Αστρους – Λεωνιδίου, δημιουργούν επικινδυνότητα λόγω παγετού στο οδόστρωμα. Το πρόβλημα παραμένει και μπορεί να ενταθεί εντός της νύχτας.
Οι οδηγοί που κινούνται σε όλο το επαρχιακό δίκτυο πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες.
Συνεργεία της Π.Ε. Αρκαδίας έχουν αναλάβει από το πρωί την ρίψη αλατιού σε αυτά τα επικίνδυνα τμήματα αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Ο δήμος μας ετοιμάζεται να συνδράμει τα συνεργεία με βυτιοφόρα οχήματα για τη ρίψη θαλασσινού νερού στο οδόστρωμα στη θέση «Ρεποντίνα» , με οδηγίες της Π.Ε Αρκαδίας.
Σε ότι αφορά τις εντός ορίων οικισμού περιοχές, ο δήμος έχει οργανώσει σε συνεργασία με τους προέδρους των Τ.Κ, συνεργεία ρίψης αλατιού για την αντιμετώπιση του παγετού.

Για κάθε περίπτωση, παρακαλούμε να επικοινωνείτε είτε με τον πρόεδρο της οικίας Τ.Κ, είτε με τα τηλέφωνα του γραφείου πολιτικής προστασίας του Δήμου μας (2755360151,152 και153) είτε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δ. Γκαύρο 6975109500.

Τα σχολεία του Δήμου μας αύριο 11/1/2017, θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός των σχολικών μονάδων των Τ.Κ. Αγίου Πέτρου και Καστρίου που θα παραμείνουν κλειστά.
Ύστερα από συνεννόηση με το ΚΤΕΛ Αρκαδίας, σας ενημερώνουμε ότι πιθανώς να παρουσιαστούν μικρές καθυστερήσεις στην έναρξη των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών τις πρωινές ώρες. Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά των μαθητών από τον οικισμό Αγίου Ιωάννη, τ.κ. Χαράδρου και τ.κ. Πλατάνου προς το Άστρος.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας ο Δήμαρχος

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.