Έτοιμοι οι δήμοι της Αρκαδίας για την επικείμενη χιονόπτωση

Έτοιμοι οι δήμοι της Αρκαδίας για την επικείμενη χιονόπτωση

Δεκέμβριος 27, 2019 - 13:00
2 σχόλια

Οι έκτακτες ενημερώσεις για τον καιρό αλλάζουν από ώρα σε ώρα αλλά, όπως φαίνεται, το χιόνι θα «επισκεφθεί» και την Αρκαδία.

Το ArcadiaPortal.gr επικοινώνησε με τους δήμαρχους και τους αρμόδιους σε θέματα πολιτικής προστασίας των δήμων της Αρκαδίας, προκειμένου να σας ενημερώσει για τις επικείμενες χιονοπτώσεις και για το αν οι δήμοι θα μπορέσουν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς.

Όπως μας διαβεβαίωσαν στο σύνολό τους, όλοι είναι σε ετοιμότητα για μια επικείμενη σφοδρή κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας επεσήμανε ότι ο δήμος είναι σε πλήρη ετοιμότητα και ότι έχει κάνει τις απαραίτητες συνεργασίες με τους ιδιώτες για τη διάνοιξη των δρόμων από το χιόνι, αν αυτό απαιτηθεί.

Ο αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Δημήτρης Κατσής και υπεύθυνος Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ανέφερε ότι οι μηχανισμοί του Δήμου είναι πανέτοιμοι.

Έχουμε αλάτι, τα μηχανήματα του δήμου έχουν συντηρηθεί, έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με ιδιώτες μηχανημάτων για να κάνουν τους εκχιονισμούς και μοιράζουμε αλάτι στα χωριά

Να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας δεν θα πληγεί από έντονες χιονοπτώσεις, αλλά θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Κούλης Στάθης ανέφερε ότι στον δήμο είναι όλοι προετοιμασμένοι για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Έχει γίνει η απαραίτητη προμήθεια σε αλάτι και θα υπάρξει και αρωγή ιδιωτών για την διάνοιξη των δρόμων, αν χρειαστεί. Και οι πέντε ενότητες είναι σε ετοιμότητα, αν και δεν αναμένεται μεγάλη χιονόπτωση

Η Νότια Κυνουρία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανή έντονη χιονόπτωση, η οποία πλήττει συνήθως τα ορεινά του δήμου και συγκεκριμένα τον Κοσμά.

Και φέτος ο δήμαρχος Χαράλαμπος Λυσίκατος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είναι ο δήμος έτοιμος να αντιμετωπίσει έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε ετοιμότητα είναι η αλατιέρα και το μαχαίρι, για τη διάνοιξη των δρόμων, έχουμε κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες, έχουμε στοιβάξει αλάτι στα χωριά που ίσως το χρειαστούν και φυσικά είμαστε και σε επικοινωνία με τους εργολάβους που θα συνεισφέρουν στη διάνοιξη των δρόμων

Τέλος ο  κ. Μανιάτης Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μεγαλόπολης, μας ανέφερε ότι και η Μεγαλόπολη είναι έτοιμη να διαχειριστεί μια επικείμενη κακοκαιρία, αφού ο Δήμος διαθέτει όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και υπάρχει επάρκεια αλατιού.


2 Σχόλια

Πραγματικά ο Χαράλαμπος Λυσικατος και η ομάδα του θα κανει τα πάντα ...... Δηλαδή κοιμάται ήσυχος ο κόσμος της Νοδιας Κυνουρίας .... Θα λέτε Μαρνερη και πάλι Μαρνερη

Πραγματικά λέμε Μαρνερη και κλαίμε https://www.astrosnews.gr/arkadia/ypexairesi-52-hiliadon-eyro-kai-katadiki-se-proin-aireto-tis-notias-kynoyrias

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.