Ετοιμάζονται οι μελέτες για 16 παιδικές χαρές στον Δήμο Τρίπολης

Ετοιμάζονται οι μελέτες για 16 παιδικές χαρές στον Δήμο Τρίπολης

Σεπτέμβριος 26, 2019 - 11:20
3 σχόλια

Νέες παιδικές χαρές σε Κερασίτσα και Ρίζες, Κολλίνες και Ασέα

Το θέμα των παιδικών χαρών συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Η νέα δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα γίνει η δημοπράτηση των έργων και θα αλλάξουν εικόνα οι παιδικές χαρές του Δήμου.

Το φλέγον αυτό ζήτημα απασχολεί έντονα την κοινωνία της Τρίπολης, αλλά και των χωριών του δήμου, αφού οι περισσότερες παιδικές χαρές είναι ακατάλληλες. Η μηδαμινή συντήρησή τους έχει ως αποτέλεσμα τα περισσότερα παιχνίδια, να έχουν καταστραφεί και να είναι επικίνδυνα αφού τα ξύλα έχουν σπάσει, και τα σίδερα έχουν κοπεί.

Το σώμα του ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για παιδικές χαρές στις Δημοτικές Ενότητες Τεγέας (ΤΚ Κερασίτσας και Ριζών), Σκυρίτιδας (ΤΚ Κολλινών), Βαλτετσίου (ΤΚ Ασέας)» με κωδικό ΟΠΣΑ 0011038641, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020», Μέτρο 19: «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠ ΤοΚ – ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ)»

 Ο κ. Τσιαμούλος Νίκος κατά τη διάρκεια της συζήτησης ρώτησε για το τι γίνεται με το σύνολο των παιδικών χαρών . Επίσης ζήτησε από την δημοτική αρχή να τον ενημερώσει για το τι γίνεται, δηλαδή ποιες προχωρούν από παλιό έργο.

Ο δήμαρχος  απάντησε: «Υπάρχει μια χρηματοδότη ένταξης στο πρόγραμμα Φιλόδημος 240.000 ευρώ και ετοιμάζεται η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για 16 παιδικές χαρές στα χωριά. Προχωρά αυτή η διαδικασία και σύντομα θα γίνει η δημοπράτηση».

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι υπάρχουν παιδικές χαρές που δεν μπορούν με την αλλαγή του νόμου να πάρουν αδειοδότηση, όπως αυτή στην οδό Μαινάλου.

Κάποιες δεν μπορούν να πάρουν αδειοδότηση

Ο κ. Παυλής είπε ότι ύστερα από την πρόσφατη καταγραφή που έχει γίνει, οι παιδικές χαρές στο σύνολό τους είναι 54 και από αυτές οι 40 είναι αυτές που έχει ανάγκη ο δήμος.

Ο κ. Γούργαρης από την πλευρά του επεσήμανε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο σύνολο των παιδικών χαρών καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί η φύλαξη και η ασφάλειά τους.

Το τρενάκι δεν είναι απλώς μια εστία μόλυνσης αλλά εγκυμονούν και άλλοι κίνδυνοι

Φωτογραφία αρχείου 

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Μακάρι να τις φτιάξετε άμεσα και να βάλετε κάγκελα γύρω γύρω όπως της Μαινάλου. Είναι ο μόνος τρόπος να "αντέξουν" κάποια χρόνια παραπάνω. Αλλιώς οι γνωστοί άγνωστοι θα τις καταστρέψουν πάλι...

ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΚΑΛΑ.... ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ... ΕΡΓΑ ΘΕΛΟΥΜΕ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.