Ετοιμάζεται ο Επιτάφιος του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης

Ετοιμάζεται ο Επιτάφιος του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης

Μάρτιος 31, 2016 - 20:03
2 σχόλια

Έργα τέχνης μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τους ξεχωριστούς επιταφίους του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, καθώς τα τελευταία χρόνια ο Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγκας με την αγάπη και την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρου καταβάλει προσπάθειες έτσι ώστε να μπορέσει να επιτύχει έναν πολύ όμορφο στολισμό Επιταφίου.

Το 2015 ο  Επιτάφιος ήταν περιτριγυρισμένος από τέσσερις Αγγέλους οι οποίοι είχαν κατασκευαστεί από  220.000 πέρλες όπου φυλούσαν στις τέσσερις γωνίες τον Άγιο Τάφο. Ένα πολύ σημαντικό έργο που με μεράκι και τη βοήθεια των εθελοντών πραγματοποιήθηκε.

Όπως είχε πει και ο Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγκας « Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός αλλά είναι καλοδουλεμένο».

Φέτος ο στολισμός του επιτάφιου βρίσκεται ακόμα επί κατασκευής και όπως αναμένεται θα υπάρχει μία αναπαράσταση από κάποιον από τους άφθαστους υμνολογικούς θρήνους της Εκκλησίας μας. Αναμένεται σε λίγες μέρες το «έργο τέχνης» να είναι έτοιμο για να παρουσιαστεί.

Δείτε τις φωτογραφίες από τους επιταφίους των προηγούμενων ετών οι οποίες προμηνύουν μία σίγουρα μεγάλη επιτυχία στο  στολισμό ο οποίος θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Εντάξει το είπαμε, είναι έργο τέχνης, είναι πρωτότυπο, είναι φαντασμαγορικό. Μήπως όμως χάνεται η ουσία; Σκεφτήτε το λιγάκι πριν ξαναβγάλετε ανακοίνωση για.τέτοια επουσιώδη πράγματα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.