Ετοιμάζεται η έκθεση με τις αυθεντικές φορεσιές στα Λαγκάδια (pics,vid)

Ετοιμάζεται η έκθεση με τις αυθεντικές φορεσιές στα Λαγκάδια (pics,vid)

Ιούνιος 10, 2019 - 14:14
3 σχόλια

Για την έκθεση των παραδοσιακών φορεσιών που θα λειτουργήσει στα Λαγκάδια στην ταβέρνα «Αρτοζήνος» που βρίσκεται επί της κεντρικής οδού του χωριού  μίλησε η   Ενδυματολόγος-Λαογράφος  κυρία  Νίκη  Κούλη –Κούρταλη.

Η κυρία Κούλη, πολυσχιδής προσωπικότητα κυρίως ενασχολούμενη με το χώρο του πολιτισμού υποδέχτηκε στο εργαστήρι δημιουργίας της στην Τρίπολη την κάμερα του Arcadia Portal και μας μίλησε για την ιστορία της παραδοσιακής φορεσιάς. Ακούγοντας το βίντεο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για ένα πολύ ψαγμένο άτομο πάνω στην κατασκευή και τη γνώση του ρούχου κι αυτό φαίνεται στη μεγάλη αγάπη, με την οποία προσεγγίζει το όλο θέμα της συζήτησης.

Ως μοδίστρα και κατασκευάστρια ρούχου έχει ασχοληθεί με πάρα πολλά πάνω στο χώρο του ενδύματος, δημιουργώντας από παραδοσιακές φορεσιές, ακόμα και ρούχα για τις ανάγκες αρχαίου θεάτρου. Στις φωτογραφίες φαίνεται δείγμα υλικού απ’ τις φορεσιές .

[π

Το όνειρο της και αυτό για το οποίο πασχίζει χρόνια είναι η ανάδειξη της αυθεντικής παραδοσιακής ενδυμασίας κυρίως μέσα από την Αρκαδία και η μη αλλοίωση της ιστορίας μιας και όπως η ίδια τόνισε τη φορεσιά την προδιαγράφει η γεωγραφική, η πολιτισμική αλλά και η πνευματική της θέση.

Οι επισκέπτες που θα βρεθούν στα Λαγκάδια από τις 16 Ιουλίου τις έως τα μέσα Αυγούστου  θα μπορούν να έρθουν κοντά στην παράδοση, να δουν τον τρόπο ένδυσης των παλαιών, αλλά και να γνωρίσουν τις ιστορίες κάθε μοναδικής φορεσιάς.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ετοιμάζεται η έκθεση με τις αυθεντικές φορεσιές στα Λαγκάδια


3 Σχόλια

Οι Αρκάδες είχαν αχρωματοψία, για αυτό είχαν ασπρόμαυρα ρούχα.... Το πρόβλημα υπήρχε από παλιά και συνεχίζεται, γιαυτό έχουμε το μαύρο μας το χάλι...

Οι Τούρκοι τι κάνουν στην Κάλυμνο; δεν κατάλαβα..... πάνε να πάρουν όσμιο για τις μύτες των πυραύλων; Τελείωσε να τους πείτε... το χρησιμοποιήσαμε όλο για να φτιάξουμε κάτι μοδιστροδημοσιογραφικά βλήματα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.