Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης Δήμου Tρίπολης με 909.000 ευρώ (video)

Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης Δήμου Tρίπολης με 909.000 ευρώ (video)

Δεκέμβριος 20, 2014 - 11:31
0 σχόλια

Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Τρίπολης

Η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Τρίπολης  συνεδρίασε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στο παλιό δημαρχείο της Τρίπολης, προκειμένου να γίνει μια εισήγηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2015. Το μεσημέρι της Παρασκευής αρκετοί ήταν οι επιστημονικοί, συλλογικοί, αθλητικοί φορείς αλλά και πολίτες που βρέθηκαν και μίλησαν για τις ελλείψεις και επεσήμαναν όλα αυτά τα οποία πρέπει ο δήμος να λάβει υπ’ όψιν του.

Οι ελάχιστες πιστώσεις έχουν κατανεμηθεί σε ολόκληρο τον δήμο ανάλογα με την πληθυσμιακή απογραφή του 2011. Για κάθε κάτοικο αντιστοιχεί το ποσό Β / 47.254 ΚΑΤ. = 15,3891734 ευρώ/κατ. 15,39.

Για τη δημοτική ενότητα Βαλτετσίου η ελάχιστη πίστωση είναι 14.111, για του Κορυθίου 32.825, για τη Δ.Ε. Λεβιδίου 47.614 για τη Δ.Ε. Μαντινείας 32.532, για τη Δ.Ε. Σκιδίτιδας 19.467 για τη Δ.Ε. Τεγέας 54.539, για τη Δ.Ε. Τρίπολης 519.923 και τέλος για τη Δ.Ε. Φαλάνθου 6.186,  με σύνολο 727.200.

Το τεχνικό πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη:

Τα συνεχιζόμενα έργα σε εξέλιξη με το ποσό των 5.463.003 και

Τα νέα έργα και τις μελέτες 3.926.084

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, όπου θα κληθεί να ψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα.

«Συζητήσαμε για τα έργα του Δήμου Τρίπολης, που θα υλοποιήσει η δημοτική αρχή με βάση την ετήσια χρηματοδότηση που παίρνουν οι δήμου από τη ΣΑΤΑ ποσού 900.000 ευρώ για επενδυτικά έργα.» Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος Μεγάλων Έργων του Δήμου Τρίπολης κ. Δημήτρης Βόσνος, το ποσό έχει κατανεμηθεί σε όλα τα χωριά σε όλες τις δημοτικές κοινότητες με βάση την απογραφή του 2011. Η δημοτική αρχή έχει στόχο τη διεκδίκηση περισσότερων πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση κυρίως σε θέματα υποδομών.

«Είχαμε μια άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια, προκειμένου να βρεθούν πόροι από το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων, αλλά και η συνεργασία με τον υφυπουργό, προκειμένου να αξιοποιηθούν προγράμματα από του υπουργείο Ανάπτυξης, είναι στόχος για τη δημοτική αρχή», επεσήμανε ο κ. Βόσνος.

Και συνέχισε: «Οι τακτικοί πόροι είναι πολύ μειωμένοι, με το μέλλον της πόλης να μην είναι καλό. Έτσι, γίνονται προσπάθειες να βρεθούν και άλλα χρήματα και να γίνουν περισσότερα έργα τα οποία έχει ανάγκη ο Δήμος Τρίπολης».

Μερικά από τα έργα τα οποία θέλει να βάλει μπροστά η δημοτική αρχή είναι η αξιοποίηση του Μαινάλου, προκειμένου να γίνει κεντρικός τουριστικός προορισμός. Γι’ αυτό ετοιμάζεται μελέτη, προκειμένου να ενταχθεί το όρος Μαίναλο στο νέο ΣΕΣ. Επίσης, ετοιμάζονται μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων και σχολείων.

«Με τη στήριξη της Πολιτείας, μπορούμε να διεκδικήσουμε του πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε ο κ. Βόσνος.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Επιτροπή διαβούλευσης για το τεχικό πρόγραμ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.