Το ετήσιο μνημόσυνο στις Βίγλες για τους 212 εκτελεσθέντες πατριώτες (pics,vid)

Το ετήσιο μνημόσυνο στις Βίγλες για τους 212 εκτελεσθέντες πατριώτες (pics,vid)

Φεβρουάριος 26, 2017 - 17:43
3 σχόλια

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, σε συνεργασία με τις Οργανώσεις Εθνικής Αντίστασης, τέλεσαν σήμερα  Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017, το ετήσιο μνημόσυνο, για τους 212 Έλληνες πατριώτες που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 24-2-1944, στη θέση «Βίγλες» Μαλλωτά Μεγαλόπολης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Γ. Παπαηλιού, ο Γερμανός επιτετραμμένος στην Ελλάδα Marc Bogdahn, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος και πολλοί  δημοτικοί σύμβουλοι.

Στον τόπο της εκτέλεσης, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά την ομιλία του, ανέφερε:

«Σε αυτούς τους ανιδιοτελείς πατριώτες που ποτέ δεν δείλιασαν να λάβουν απόφαση βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, είμαστε εδώ για να μην αφήσουμε στον οποιονδήποτε μέσα από τις ιδεοληψίες του να σφετερίζεται τις οποιεσδήποτε εθνικές ευθύνες που έχουμε σε αυτόν τον τόπο.

Και σήμερα που ο τόπος αυτός κινδυνεύει, οφείλουμε να πούμε δυνατά και φωναχτά ότι αυτός ο τόπος, κύριε υπουργέ, δεν κιότεψε ποτέ.

Οι Πελοποννήσιοι ήταν πάντοτε μπροστά, στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να καταθέσω τη δική μου ικανοποίηση αλλά και το αίσθημα θαυμασμού στους προγόνους μας».

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Δ. Παπαδόπουλος στάθηκε κατά την ομιλία του στη φιλοξενία που έδειξε ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες και υπογράμμισε:

«Δεν υπάρχει κανένας φόβος από τους νοσταλγούς, από εκείνους που νομίζουν ότι θα εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες και τα ιδεολογικά χάσματα μιας Ευρώπης που ξεχνά εύκολα. Ο κίνδυνος είναι ο ίδιος ο εαυτός μας. Ο ελληνικός λαός ξέρει να κάνει το μνημόσυνο αυτών των ηρώων και αυτών των πατριωτών».

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού είπε:

«Στη μακραίωνη ιστορία του ελληνισμού, ο λαός μας ανέδειξε το σημαντικό στοιχείο της αντίστασης προς όλους αυτούς που επιβουλεύτηκαν και επιβουλεύονται την ανεξαρτησία της πατρίδας, την ελευθερία των πολιτών και τη δημοκρατία. Ο πόλεμος του '40-'41 και η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης αποτελούν ένα ολοκληρωμένο στοιχείο που ανέδειξε τα χαρακτηριστικά του λαού μας. Η Ιστορία αποτελεί μεν άσκηση μνήμης, αλλά αποδεικνύει ότι οι σκληροί της γης εξακολουθούν να επιδιώκουν την καθυπόταξη λαών, μεταξύ των οποίων και του ελληνικού».

(Φωτογραφίες-βίντεο: kafeneio-megalopolis.gr)

Ειδήσεις: 
Video: 

Μνημόσυνο στις Βίγλες Μεγαλόπολης 2017 - Βίντεο 1


3 Σχόλια

Ένα από τα πολλά εγκλήματα των Γερμανών στην Ελλάδα. Κάποιοι έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και να κάνουμε και να λέμε ότι θέλουμε!

Ήταν και εκείνα τα παλικάρια που χαιρετουν ναζιστικά αλλά λενε ότι είναι πατριωτες;; τι ζούμε θεέ μου σε αυτή τη χώρα...

είδατε κανένα να χαιρετάει όπως λέει ο 21.40; εγώ πάντως δεν είδα! ΟΧΙ στο 4 ΡΆΙΧ και στον Γ παγκόσμιο πόλεμο που τώρα είναι οικονομικός πόλεμος που κάνουν οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους στην Ευρώπη και Ελλάδα.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.