Ετήσιο μνημόσυνο για τους Απανταχού Τσάκωνες στη Βασκίνα (vid)

Ετήσιο μνημόσυνο για τους Απανταχού Τσάκωνες στη Βασκίνα (vid)

Αύγουστος 23, 2017 - 19:12
0 σχόλια

Με ιδιαίτερη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 στην εκκλησία της Παναγίας στη Βασκίνα το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Απανταχού Τσακώνων.

Το μνημόσυνο οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Απανταχού Βασκινιωτών και του Αρχείου Τσακωνιάς. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσκυνητών, το Αρχείο Τσακωνιάς και ο Σύλλογος είχαν προχωρήσει στη μίσθωση λεωφορείου από το Λεωνίδιο. 

Η τέλεση της θείας λειτουργίας στην τσακώνικη διάλεκτο καθιστά ξεχωριστή την επιμνημόσυνη δέηση προσδίδοντάς της έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτήρα. 

Μεταξύ άλλων, στο ετήσιο μνημόσυνο παρευρέθηκαν η εκδότρια της εφημερίδος "Κυνουρία" κα. Μηλιώ Κουνιά και ο σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, η κα. Ελένη Μάνου τραγούδησε ένα τσακώνικο μοιρολόι. Στη συνέχεια στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν καφές, αναψυκτικά και γλυκίσματα από το Σύλλογο των Απανταχού Βασκινιωτών.

(ΠΗΓΗ: leonidion.gr)

Ειδήσεις: 
Video: 

Ετήσιο μνημόσυνο για τους Απανταχού Τσάκωνες στη Βασκίνα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.