Εθελοντικός καθαρισμός του Menalon Trail

Εθελοντικός καθαρισμός του Menalon Trail

Απρίλιος 19, 2017 - 09:43
0 σχόλια

Στα πρόθυρα του να ολοκληρώσουμε για άλλη μια χρονιά με το παρεάκι των Active Sundays τα 75χλμ του MenalonTrail, προσκαλούμε ΟΛΟΥΣ, φίλους των Active Sundays αλλά και συν-πεζοπόρους από ορειβατικούς/πεζοπορικούς συλλόγους του αγαπάνε το συγκεκριμένο μονοπάτι να συμβάλουν στην εθελοντική δράση καθαρισμού του που θα γίνει το Σάββατο 22 Απριλίου 2017.

Με τη συνέργεια και τη συμβολή των Active Sundays, του MenalonTrail και του Δήμου Γορτυνίας, θα διατεθούν 50 ΔΩΡΕΑΝ θέσεις για συμμετοχή στην Εθελοντική Δράση Καθαρισμού/Συντήρησης του MenalonTrail με μεταφορά από/προς Αθήνα (για κάθε εγγραφή θα υπάρχει μια τυπική χρέωση EUR2,02 το άτομο για τη ηλεκτρονική εγγραφή που θα διαθέσει τις θέσεις δημόσια, on a first-come-first-served-basis και προς αποφυγή μαζικών άσκοπων εγγραφών). Ο συντονισμός των εγγραφών θα γίνει από τους Active Sundays.

Όσοι κάνουν εγγραφή, άνδρες/γυναίκες, θα κληθούν να συμβάλουν έμπρακτα στον καθαρισμό/συντήρηση του MenalonTrail, υπό την καθοδήγηση συντονιστών, σύμφωνα με το προγραμμα συντήρησης που έχει εκπονηθεί από το MenalonTrail. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες κι ανάλογα με τις απαιτήσεις της δράσης και τις δυνατότητες τους θα βοηθήσουν σε συγκεκριμένα σημεία του μονοπατιού μαζί με 1-2 συντονιστές, μέσα σε μια μέρα. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν γάντια εργασίας και ανάλογα εργαλεία όπου χρειάζεται.

Τί θα κάνουν ακριβώς / τί αναμένεται από τους συμμετέχοντες?
Κόψιμο ή/και μεταφορά κλαδιών, ανόργανων υλικών και σκουπιδιών από το μονοπάτι, ξεχορτάριασμα, ξε-πέτριασμα, συντήρηση σηματοδότησης, κλπ.

Τί θα προσφερθεί στους συμμετέχοντες?
1. Μεταφορά από/προς Αθήνα με σύγχρονο πούλμαν
2. Σνακ από παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής
3. Αναφορά στο Hall of Volunteers των Active Sundays για τη συμβολή τους

Παρακαλούμε πριν κάνετε εγγραφή βεβαιωθείτε ότι:
1. Για τη δική σας ασφάλεια, διαθέτετε πεζοπορικά μποτάκια
2. Τόσο εσείς, όσο και όποιο άλλο άτομο για το οποίο τυχόν κάνετε εγγραφή, μπορείτε να αντεπεξέλθετε και έχετε διάθεση να βοηθήσετε έμπρακτα - δεν πάμε για βόλτα, ούτε για πεζοπορία, όλοι θα δουλέψουμε για να γίνει η εθελοντική αυτή δράση καθαρισμού μέσα σε μια μέρα!
3. Μην στερήσετε τη θέση από κάποιο/α άλλο/α άτομο/α αν δεν έχετε σκοπό να έρθετε τελικά και σίγουρα μην πάρετε θέση έτσι για πλάκα!

Το MenalonTrail είναι μια μεγάλη ορεινή πεζοπορία που διατρέχει το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, τα δυτικά ανάγλυφα του Μαινάλου, την κοιλάδα Μυλάοντα ποταμού και τα ΝΑ Γορτυνιακά Βουνά. Η διαδρομή αναπτύσσεται σε μήκος 75 χλμ. και περνά από τους οικισμούς Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Λαγκάδια. Tο MenalonTrail έλαβε πιστοποιητικό επάρκειας ως ένα από τα Μονοπάτια Κορυφαίας Ποιότητας (Leading Quality Trails – Best of Europe) και προτείνεται πλέον από την ERA στους ευρωπαίους πεζοπόρους ως μια συνεκτική, ενδιαφέρουσα και ασφαλής ορεινή περιπέτεια. Tο MenalonTrail είναι το 9ο Eυρωπαϊκό Mονοπάτι που παίρνει αυτήν τη σημαντική κατοχύρωση ποιότητας και ασφάλειας.

Η σειρά περιπετειών των Active Sundays στο MenalonTrail είχε ήδη αρχίσει πριν καν εγκαινιαστεί επίσημα το μονοπάτι αρχές Μαΐου 2015.

Η εθελοντική αυτή δράση είναι κατάλληλη και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση, θετική ενέργεια και όρεξη-διάθεση να βοηθήσουμε έμπρακτα με τον καθαρισμό και συντήρηση του MenalonTrail.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 21 Απριλίου 2017.

Ευχαριστούμε για την αγάπη που δείχνεις για το MenalonTrail και όλα τα μονοπάτια!
Μην απολαμβάνεις μόνο... ευκαιρία να συμβάλεις στα όμορφα μονοπάτια που πεζοπορείς ;) κάνε κλικ και βοήθα έμπρακτα και μοιράσου με φίλους σου, για να βοηθήσουμε όλοι μαζί:
https://menalontrail-cleanup2017.eventbrite.com/
#BeAdventurous #BeActive #ActiveSundays #TakeAHike #LiveIt #GTFO #Volunteerism #SpreadTheLove


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.