Εθελοντικός καθαρισμός στη λιμνοθάλασσα Μουστού

Εθελοντικός καθαρισμός στη λιμνοθάλασσα Μουστού

Οκτώβριος 09, 2019 - 14:01
0 σχόλια

Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίαςμε τη συνεργασία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ΕκστρατείαςΕθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2019, σας προσκαλεί να συμμετάσχετεσεεθελοντική δράση καθαρισμού το Σάββατο 12 Οκτωβρίου από τις 09:30πμ έως τις 12:00μμ.

Σημείο συνάντησης για τους ενδιαφερόμενους εθελοντές ορίζεται το πανοραμικό σημείο του υγροτόπου Μουστούτου Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία.

Ο καθαρισμός θα ξεκινήσει  από το πανοραμικό σημείο θέας της λιμνοθάλασσας του Μουστού και θα συνεχιστεί κατά μήκος του καναλιού έως την παράκτια περιοχή εκατέρωθεντης εκβολής του. Δεύτερο σημείο καθαρισμού θα είναι η περιοχή Πόρτες Μελιγούς. Η δράση θα κινηθεί νοτίως της γραμμής καντίνας-ευκάλυπτοι και κατά μήκος της παράκτιας περιοχής έως το Βόρειο Κανάλι.Στους εθελοντές θα διατεθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός (γάντια, σακούλες απορριμμάτων) και το σχετικό Ειδικό Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων τηςHELMEPA.

Η δράση έχει συμβολικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και στην ενεργό συμμετοχή πολιτών και τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη της ρύπανσης και την ανάγκη διατήρησης ακτών και θαλασσών καθαρών από απορρίμματα.

Ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών αποτελεί πρωτοβουλία του OceanConservancy, ενώ για τη χώρα μας η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA τη συντονίζει για 29η χρονιά. Η διοργάνωση της δράσης και η συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης ΠΜΜΜ, πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που υλοποιεί, με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τον εθελοντικό καθαρισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας (τηλ. 2755022021εσωτ. 2 & 5, e-mail: info@fdparnonas.gr)και με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (τηλ. 27553 60101, e-mail: astros01@otenet.gr).

Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.