Εθελοντική Δράση Φιλόζωων για τα αδέσποτα στη Μεγαλόπολη

Εθελοντική Δράση Φιλόζωων για τα αδέσποτα στη Μεγαλόπολη

Μάιος 20, 2015 - 16:28
0 σχόλια

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του Ν. 4039/2012 για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καλεί σε συνεργασία ζωόφιλους και συλλογικά όργανα αυτών, κυρίως για τις δράσεις περισυλλογής και φιλοξενίας αυτών σε ιδιωτικούς χώρους τους, για την αποθεραπεία τους μετά την πραγματοποίηση κτηνιατρικής πράξης στείρωσης. Προκειμένου λοιπόν η συνεργασία αυτή να είναι συστηματική και αποδοτική, παρακαλούμε για την τήρηση των παρακάτω:

1. Όταν περισυλλέγεται ένα αδέσποτο ζώο συντροφιάς, ο ζωόφιλος το δηλώνει άμεσα στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου (τηλ επικοινωνίας: 2791 360 231-230- 200 τηλ κέντρο).

2. Υπάλληλος του Δήμου, φωτογραφίζει και καταγράφει το ζώο στο μητρώο εισερχόμενων ζώων συντροφιάς.

3. Ο εθελοντής ζωόφιλος συνοδεύει το ζώο σε συμβεβλημένο κτηνιατρείο μετά από έγγραφη εντολή του Δήμου (παραπεμπτικό), για κλινική εξέταση, στείρωση, αποπαρασίτωση τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης, κλπ.

4. Μετά τη στείρωση, η φροντίδα για την αποθεραπεία του ζώου διαρκεί περίπου μία εβδομάδα. Κατά το διάστημα αυτό, ο εθελοντής ζωόφιλος ή το συλλογικό όργανο φιλόζωων, φροντίζει και φιλοξενεί το ζώο σε ιδιωτικό του χώρο. Ο Δήμος του εξασφαλίζει την αναγκαία διατροφή του καθώς και τα φάρμακά του μετά τη χειρουργική επέμβαση.

5. Μετά το πέρας της αποθεραπείας, ο εθελοντής ζωόφιλος οδηγεί το στειρωμένο ζώο στον συμβεβλημένο κτηνίατρο για τον τελικό κτηνιατρικό έλεγχο και συνεννοείται με τη Δημοτική Αρχή για την παράδοσή του.

6. Τέλος, το ζώο είτε υιοθετείται είτε ελευθερώνεται στο φυσικό του περιβάλλον σε περιοχή που υποδεικνύεται από το Δήμο.

Ο Αντιδήμαρχος

Ιωάννης Μπάζιος

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.