Τατούλης

Eθελοντική αιμοδοσία στο Βαλτεσινίκο

Eθελοντική αιμοδοσία στο Βαλτεσινίκο

Ιούνιος 10, 2019 - 08:41
0 σχόλια

Ο Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου “Χορεσίβιος” αναγνωρίζοντας την αξία της προσφοράς αίματος διοργανώνει, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ‘ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ’, εθελοντική αιμοδοσία στο Βαλτεσινίκο.

Η αξία του Εθελοντή Αιμοδότη είναι η προσφορά του σε δύο πολύτιμα αγαθά , χωρίς καμία ανταμοιβή. Τα αγαθά αυτά στοιχίζουν μόνο 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει. Τα τελευταία χρόνια ο Εθελοντής Αιμοδότης αναζητάτε όλο και πιο συχνά λόγω των τεράστιων αναγκών αίματος που χρειάζονται οι συνάνθρωποι μας.
Το αίμα δεν αποτελεί εμπορεύσιμο αγαθό και από το 1952 που επικρατεί ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας το αίμα διατίθεται δωρεάν σε όποιον το έχει ανάγκη.

Έτσι την Παρασκευή 16/8 (Ημέρα του παραδοσιακού αλωνίσματος στο Βαλτεσινίκο) και το Σάββατο 17/8 η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΓΝΑ ‘ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ’ πλήρως εξοπλισμένη, θα βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο και θα μας περιμένει 09.00 – 13.00 & 17.00 – 20.00.
Είμαστε σίγουροι για την μεγάλη συμμετοχή γιατί στο ερώτημα ‘γιατί να δώσω αίμα;’ η απάντηση είναι «Μπορεί εγώ αύριο να είμαι αυτός που θα το χρειαστώ».

Για το ΔΣ

Η Γενική Γραμματέας            Η Πρόεδρος
Παπαπέτρου Γεωργία        Παπαγεωργίου Αφροδίτη

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.