Εθελοντές καθάρισαν το Menalon Trail (pics)

Εθελοντές καθάρισαν το Menalon Trail (pics)

Μάιος 29, 2017 - 09:41
0 σχόλια

Εθελοντική δράση καθαρισμού του MenalonTrail πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου 2017.

Tsaping Day Καθαρισμός στο MenalonTrail, η Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ. σε συνεργασία με την Active Sundays και τον Δήμο Γορτυνίας.

Καθαρίστηκαν 35 χιλιομέτρα από Ελάτη έως Βυτίνα, από Σανατόριον -Βαλτεσινίκο -Κρύα Βρύση -Λαγκάδια, από Ζυγοβίστι έως Μπουρνιάδες. Την ίδια ημέρα έγινε καθαρισμός και στη Στεμνίτσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο σε συνεργασία με τα τοπικά καταστήματα.

Το MenalonTrail είναι μια μεγάλη ορεινή πεζοπορία που διατρέχει το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, τα δυτικά ανάγλυφα του Μαινάλου, την κοιλάδα Μυλάοντα ποταμού και τα ΝΑ Γορτυνιακά Βουνά. Η διαδρομή αναπτύσσεται σε μήκος 75 χλμ. και περνά από τους οικισμούς Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Λαγκάδια.

Tο MenalonTrail έλαβε πιστοποιητικό επάρκειας ως ένα από τα Μονοπάτια Κορυφαίας Ποιότητας (Leading Quality Trails – Best of Europe) και προτείνεται πλέον από την ERA στους ευρωπαίους πεζοπόρους ως μια συνεκτική, ενδιαφέρουσα και ασφαλής ορεινή περιπέτεια. Tο MenalonTrail είναι το 9ο Eυρωπαϊκό Mονοπάτι που παίρνει αυτήν τη σημαντική κατοχύρωση ποιότητας και ασφάλειας.

Δείτε φωτογραφίες όπως δημοσιεύθηκαν από τον Ιωάννη Λαγό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.