ETE ΔΕΗ ΑΗΣ Β΄: Η κυβέρνηση ξεπουλάει τις καλύτερες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

ETE ΔΕΗ ΑΗΣ Β΄: Η κυβέρνηση ξεπουλάει τις καλύτερες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Νοέμβριος 19, 2017 - 19:07
0 σχόλια

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΤΔΕ ΕΤΕ / ΑΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Β’

Μεγαλόπολη 19 – 11 – 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Μετά την συνάντηση στις 15/11/2017 του προεδρείου της ΓΕΝ.Ο.Π με τον Υπουργό Ενέργειας πληροφορηθήκαμε ότι στην λίστα πώλησης μονάδων είναι οι μονάδες 3 και 4 Μεγαλόπολης μαζί με τα Ορυχεία, η μονάδα Μελίτη 1 και η άδεια της Μελίτη 2 στη Φλώρινα μαζί με τα ορυχεία τους.

Με την πρόταση αυτή η κυβέρνηση ξεπουλάει τις καλύτερες λιγνιτικές μονάδες βάσης της ΔΕΗ οδηγώντας έτσι την επιχείρηση σε διάλυση και το προσωπικό θυσία στο βωμό του κέρδους και της έλλειψης ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας.

Αυθαίρετα, (αφού καμία απόφαση δικαστηρίου και καμία επιτροπή της Ε.Ε μέχρι σήμερα δεν υποχρεώνουν την κυβέρνηση να προβεί σε πώληση μονάδων της ΔΕΗ) και με την δικαιολογία ότι είναι προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης η Κυβέρνηση οδηγεί σε μαρασμό και ερημοποίηση τις τοπικές κοινωνίες της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης ξεχνώντας την μέχρι σήμερα προσφορά τους στην ενεργειακή επάρκεια του συστήματος και την ενίσχυσης της Εθνικής Οικονομίας.

Επειδή όμως εμείς δεν ξεχνάμε και δεν ξεπουλάμε ούτε ένα κομμάτι της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε,
Για μια ενιαία και Δημόσια ΔΕΗ με ρεύμα φθηνό για το λαό .

Ο αγώνας ξεκίνησε, εμείς δηλώνουμε παρών και καλούμε όλο τον Ελληνικό λαό να σταθεί δίπλα μας σε αυτό τον δίκαιο αγώνα που θα δώσουμε πάνω από όλα για την προάσπιση των συμφερόντων του και της Επιχείρησης.

Για το σκοπό αυτό μέχρι σήμερα ,

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 16 / 11 / 2017 όλων των Τ.Δ.Ε της Μεγαλόπολης με το Προεδρείο της Ε.ΤΕ ΔΕΗ για ενημέρωση.

Συμμετοχή της Τ.Δ.Ε στο Δ.Σ. του Δήμου Μεγαλόπολης στις 16 / 11 / 2017

Σύσκεψη στις 17 / 11 / 2017 των Τοπικών Σωματείων με τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και εκπροσώπους του Δήμου Μεγαλόπολης για κοινό συντονισμό του αγώνα.

Για την ΤΔΕ

Ο Πρόεδρος Κ. Σωτηρόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας Ε. Πετρόπουλος


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.