Espresso με τον Τάσο Μορφωνιό της Trekking Hellas Αρκαδίας

Espresso με τον Τάσο Μορφωνιό της Trekking Hellas Αρκαδίας

Μάιος 15, 2014 - 21:19
6 σχόλια

Μια ΄΄Εspresso΄΄  ιδιαίτερης σημασίας  αυτή την εβδομάδα καθώς η Trekking Hellas Αρκαδίας η οποία φιλοξενείται στο ArcadiaPortal, σήμερα έχει γενέθλια, πριν 11 χρόνια στις 15 Μαΐου του  2003,  δημιουργήθηκε η εταιρία, Trekking Hellas Αρκαδίας και ο Τάσος Μορφωνιός ένας εκ των τριών ιδρυτών της ομάδας μας μιλά για αυτή την όμορφη και πρωτοπόρα ιδέα να κάνουν μια εταιρία η οποία δίνει υπόταση στον πιο δραστήριο και extreme εαυτό μας.

Πως ξεκίνησε η ιδέα να φτιαχτεί μια τέτοια ομάδα;

Στα πλαίσια υλοποίησης κάποιων σεμιναρίων εναλλακτικού τουρισμού, τρεις φίλοι που αγαπούσαν τη φύση και ασχολούνταν με υπαίθριες δραστηριότητες, αποφάσισαν να μετατρέψουν το χόμπι τους σε δημιουργική επιχειρηματικότητα.

Ποια είναι τα μέλη της Trekking Hellas;

Οι τρεις φίλοι, Τρύφωνας Κολίντζας, Γιώργος Μπουντρούκας και  Τάσος Μορφωνιός, έχοντας μαζί τους μια εικοσαμελή ομάδα, αποτελούν την κινητήρια δύναμη της Trekking Hellas Αρκαδίας και όντας πάνω από όλα φίλοι προσπαθούν να φέρνουν τον κόσμο σε επαφή με τη φύση.

Ποιο είναι το όραμα της ομάδας σας;

Το όραμα της ομάδας μας είναι πολύ συγκεκριμένο: Θέλουμε να παραμείνουμε αυθεντικοί, να κάνουμε τη δουλειά μας με το ίδιο μεράκι που είχαμε όταν πρωτο-ξεκινήσαμε, να αγαπάμε και να σεβόμαστε τη φύση και να μυήσουμε όλο και περισσότερο κόσμο στις ομορφιές του τόπου μας.

Ποιες οι δραστηριότητες που οργανώνετε;

Οι δραστηριότητες που διοργανώνονται είναι οι εξής: Διάσχιση ποταμών με φουσκωτή βάρκα ( rafting ), πεζοπορίες,εναέριο πέρασμα πάνω από το ποτάμι ( flying fox), τοξοβολία, καταρρίχιση σε πλαγιά ή εναέρια από γέφυρα ( rappel) και ποικίλα ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας και δημιουργικότητας που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Η Αρκαδία προσφέρετε για δραστηριότητες; Πραγματοποιείτε προγράμματα και στο εξωτερικό;

Η ορεινή Αρκαδία για όσους δεν το γνωρίζουν είναι ένας μικρός παράδεισος για υπαίθριες δραστηριότητες. Τα ποτάμια μας, Λούσιος και Αλφειός, διατηρούν κατάλληλη στάθμη νερού όλο το χρόνο και σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά που τα περιστοιχίζει, αποτελούν έναν από τους ομορφότερους προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε και τον Ερύμανθο, ο οποίος στις αρχές της άνοιξης αποτελεί την τέλεια επιλογή για τους έμπειρους λάτρεις του rafting.

Σε ποιο κοινό απευθύνεστε, έχετε μεριμνήσει και για δραστηριότητες για όλους;

Οι δραστηριότητές μας απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό, καθώς συμμετέχουν σε αυτές άτομα χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία και άτομα που αναζητούν την περιπέτεια. Δε θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που κατέβασα με τη βάρκα μου ένα παλικάρι με κινητικά προβλήματα, που άφησε το καροτσάκι στην άκρη και έδειξε σε όλους μας πόσο μάχιμος μπορεί να είναι ο καθένας αρκεί να το θέλει πολύ. Και επίσης ο μεγαλύτερος σε ηλικία άντρας που έχει κατέβει με βάρκα στο ποτάμι ήταν τότε 84 ετών. Όπως καταλαβαίνεται  ποικίλες διαδρομές στα ποτάμια, σε διαφορετικές εποχές του χρόνου, καλύπτουν τις ανάγκες όλων.

Έρχονται τουρίστες από Ελλάδα ή από όλο το κόσμο;

Οι επισκέπτες μας τους χειμερινούς μήνες προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εκτός από το ελλαδικό κοινό έχουμε τουρίστες από την Αμερική, Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, αρκετούς Ισραηλινούς και τα τελευταία χρόνια έχουμε επισκέπτες και από την Ανατολική Ευρώπη και ιδίως από τη Ρωσία.

Ανάλογα με την εποχή υπάρχουν και διαφορετικές δραστηριότητες, τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι ποιες είναι αυτές που ξεκινούν;

Οι δραστηριότητες ποικίλουν ανάλογα με την εποχή. Τώρα που πλησιάζουν οι καλοκαιρινοί μήνες διοργανώνονται  διήμερα και τριήμερα με διανυκτέρευση σε σκηνές δίπλα στο ποτάμι. Για τους έμπειρους φίλους μας υπάρχουν τα μονοθέσια και διθέσια φουσκωτά σκάφη. Επίσης πραγματοποιείται περπάτημα μέσα στο φαράγγι της Νέδας. Η στιγμή όμως που περιμένουμε όλοι είναι η πανσέληνος του Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιείται μια μαγική νυχτερινή κατάβαση στους ποταμούς Λούσιο και Αλφειό.

Οι τιμές είναι προσιτές υπάρχουν πακέτα προσφορών;

Η εταιρία μας λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές  συνθήκες της εποχής, με συνεχόμενα πακέτα προσφορών  καθιστά τις υπηρεσίες της προσιτές προς όλους και έτσι  δίνει την ευκαιρία  να απομακρυνθούν από το άγχος και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Το να έρχεσαι κοντά με τη φύση σε αλλάζει σαν άνθρωπο.

Αυτή για μένα είναι η πιο ουσιαστική ερώτηση. Η επαφή με τη φύση σε κάνει πιο γαλήνιο άνθρωπο γιατί βρίσκεσαι στο μέρος που είσαι προορισμένος να ζεις. Επειδή τα απλά πράγματα είναι τα πιο ουσιαστικά και ωραία, τίποτα δε συγκρίνεται με τη θέα ενός φαραγγιού, το άκουσμα του ποταμού, τις ομιλίες των πουλιών. Όταν πλησιάζεις τη φύση γίνεσαι μέρος της, χαλαρώνεις τους ρυθμούς σου και απολαμβάνεις αυτά που πραγματικά αξίζουν.

Είναι μεγάλη η προσπάθεια που καταβάλετε και η σωματική κόπωση σε αυτό που έχετε επιλέξει να κάνετε, θα αλλάζατε την δουλειά σας αυτή με κάποια άλλη δουλειά;

Σίγουρα η σωματική κόπωση σε αυτή τη δουλειά είναι μεγάλη, όμως η  θετική ενέργεια που αντλώ από αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη που δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Είναι μεγάλο πράγμα η δουλειά να μη γίνεται δουλεία άλλα να αποτελεί ευχαρίστηση. Ευχαρίστηση όχι μόνο για μένα άλλα και για τον κόσμο που έρχεται σε μας για να ξεφύγει από ότι τον βαραίνει. Με αυτή τη δουλειά νιώθω ότι προσφέρω ένα κομμάτι του εαυτού μου και της τρέλας μου για να βοηθήσω τους άλλους να ξεδώσουν και αυτό με γεμίζει αφάνταστα.


6 Σχόλια

Και μετά από τόσα χρόνια θυμηθήκατε και εσείς να αναδείξετε την τεράστια δουλειά της ομάδας αυτής.. Μπράβο τους και μόνο μπράβο που τα κατάφεραν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ... Κατά τα άλλα συνεχίστε την δουλίτσα σας εκεί στο πόρταλ με προεκλογική διαφήμιση και ανάδειξη των υποψηφίων ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, σχόλια μόνο όσας σας αρέσουν και την ταμπέλα σε ρόζ χρώμα αρχικά να μας κοροιδεύει Το ArcadiaPortal.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Ότι ανεβαίνει κατεβαίνει μην ξεχνιέστε όμως..

το θέμα εδώ είναι η μεγάλη μορφή ο τάσος και εσύ βρίσκεις χώρο να ασχοληθείς με το σαιτ; Η κακία υπάρχει και δεν κρύβεται

<p>Εχεις δίκιο ΑΝΩΝΥΜΕ , πονάει η αλήθεια γιατι ευτυχως που υπάρχει και τo πορταλ και έχει αναδείξει σχεδόν όλα τα extreme sports της Αρκαδίας... Εκεί που δουλεύεις εσύ , με όποιο και αντικείμενο και να έχεις , όταν υπάρχει φόρτος εργασίας και αύξηση δουλειας με ότι αυτό συνεπάγεται, να μην το δεχεσαι, να κάνεις του ξεροκεφαλιού σου</p>

τασαρα παμε φαραγγι;;;; φοβερος ο γερος

η καλύτερη παρεα ! τασο γιωργο τρυφωνα συνεχίστε να είστε αυθεντικοι και μας κανετε να περνάμε σουπερ στο ποταμι

Όταν επαινούμε ωραία πράγματα με ειλικρίνεια είναι σα να συμμετέχουμε σε αυτά. ΜΠΡΑΒΟ Τασούλι πάντα δυνατά !