Εspresso με τον Μιχάλη Λιαρόπουλο

Εspresso με τον Μιχάλη Λιαρόπουλο

Νοέμβριος 24, 2016 - 21:00
0 σχόλια

Μπορεί οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις να μας επιφορτίζουν με πρόσθετη δουλειά, αλλά η στήλη Εspresso είναι εδώ και δηλώνει το «παρών». Αυτή η στήλη θα υπάρχει όσο υπάρχετε και εσείς, και προσπαθείτε να ξεχωρίσετε κάνοντας πράγματα που λίγοι μπορούν.

Η καθυστερημένη αλλά ποτέ παραμελημένη στήλη Εspresso φιλοξενεί έναν αναβάτη από τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Μιχάλης Λιαρόπουλος, είναι ο αθλητής που γνωρίσαμε μέσα από το πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό. Είναι 24 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη, εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος  και ως χόμπι έχει το τρέξιμο και το ποδήλατο. Πάμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες τον αθλητισμό, και με ποια αγωνίσματα έχεις ασχοληθεί;

Ξεκίνησα τον αθλητισμό στα οκτώ μου χρόνια με την ποδηλασία. Αργότερα έκανα πρωταθλητισμό στην ποδηλασία έως το 2010, από εκεί και έπειτα άρχισα να ασχολούμαι με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό κάνοντας στην αρχή Εnduro και Μotocross και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τις μοτοσυκλέτες δρόμου.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι εντατικά με τους αγώνες ταχύτητας και τι είναι αυτό που σε έκανε να επιλέξεις τον μηχανοκίνητο αθλητισμό;

Τους αγώνες τους ξεκίνησα φέτος με πρώτη συμμετοχή τον Απρίλη στον 1ο αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος ταχύτητας στην Τρίπολη. Όλο αυτό ξεκίνησε καθώς έχω φίλους που είχαν ασχοληθεί πριν από εμένα με τους αγώνες.

Πριν από λίγες εβδομάδες ίδρυσες μαζί με τον προπονητή σου μία ομάδα, πες μας δυο λόγια για αυτό σου το εγχείρημα.

Με τον προπονητή μου Μάριο Ταγκλή ιδρύσαμε μια αγωνιστική ομάδα (Arcadians Racing Team) και έχουμε στόχο να γίνει το αγώνισμα με το οποίο ασχολούμαστε πιο γνωστό στην περιοχή μας.

Ποιοι είναι οι χώροι που μπορείς να κάνεις τις προπονήσεις σου;

Προπονήσεις κάνω στην πίστα των Μεγάρων κυρίως αλλά θα προχωρήσω σύντομα στην αγορά μικρής Μοτοσυκλέτας imr για να μπορώ να προπονούμαι και σε πίστες καρτ που έχουμε και στην πόλη μας.

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα Αγώνων ταχύτητας μοτοσικλετών. Ποιες οι εμπειρίες σου και ποιοι οι στόχοι σου για το επόμενο πρωτάθλημα;

Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα από την 10η θέση και στον τελευταίο αγώνα πήραμε το καλύτερο αποτέλεσμα μας μια 4η θέση. Έχουμε βρει πού υστερούμε και δουλεύουμε ήδη για να είμαστε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί του χρόνου.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός  σίγουρα έχει ένα πολύ μεγάλο κόστος, υπάρχουν κάποιοι χορηγοί που σας στηρίζουν;

Η οικογένειά μου με στηρίζει σε όλο μου το εγχείρημα και είναι δίπλα μου σε ό,τι αποφασίζω. Χορηγούς δυστυχώς δεν έχω και αναγκάζομαι να επωμιστώ όλο το οικονομικό βάρος εγώ . Ελπίζω όμως στην πορεία να υπάρξει ενδιαφέρον και από χορηγούς.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου που με στηρίζει και στα καλά και στα άσχημα.

Έφη Καστραντά


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.