Espresso με τον Ιωσήφ Δαλέζιο

Espresso με τον Ιωσήφ Δαλέζιο

Ιούνιος 05, 2014 - 19:46

Στη στήλη ‘’Εspresso’’ αυτή τη φορά έχουμε έναν πρωταθλητή ποδηλασίας τον Ιωσήφ Δαλέζιο ο οποίος γεννήθηκε το 1961. Ο κ. Δαλέζιος είναι από την Νίκαια και η καταγωγή του είναι  από το όμορφο νησί της Σύρου! Με την Τρίπολη τον συνδέει η ομάδα του Π.Ο Τρίπολης. Συγκεκριμένα την Κυριακή ο Δαλέζιος Ιωσήφ κέρδισε έναν δύσκολο αγώνα αντοχής και κατέκτησε την πρώτη θέση και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στην κατηγορία Γ, επιστέφοντας με τη φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας και το χρυσό μετάλλιο.

Η επιτυχημένη σταδιοδρομία σας στο χώρο της ποδηλασίας είναι γνωστή, θα θέλατε να μου πείτε σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να τρέχετε σε αγώνες;

Η ενασχόληση μου με την ποδηλασία ξεκίνησε το 1976, τελείως ερασιτεχνικά εκείνο τον καιρό καθώς δεν υπήρχαν επαγγελματικές ομάδες, ενώ επαγγελματικά έκανα το ντεμπούτο μου το 1993 στον "Κρόνο Νίκαιας" όπου και παρέμεινα για 17 χρόνια!

Αυτή τη στιγμή ανήκετε Π.Ο Τρίπολης, πως προέκυψε αυτή η μεταγραφή σας δεδομένου ότι διατηρείτε κατάστημα στην Αθήνα;

Η ομάδα της Τρίπολης προήλθε από την πολύ ωραία συνεργασία μου με τον κ. Μάγκλαρη και την εταιρία Fuji που αντιπροσωπεύει.

Όλα αυτά τα χρόνια ασχολείστε αδιάκοπα με τον πρωταθλητισμό ή έχετε κάνει κάποια διαλείμματα;

Ο πρωταθλητισμός για εμένα δεν επιτρέπει διαλείμματα, αν θέλεις να είσαι πάντα στην πρώτη γραμμή, γι αυτό το λόγο δεν έχω σταματήσει καθόλου όλα αυτά τα χρόνια.

Η λέξη ποδήλατο τι σημαίνει για εσάς;

Το ποδήλατο για μένα ήταν και είναι τρόπος ζωής, και αυτό πιστεύω ότι είναι το λιγότερο που μπορώ να πω. Μέσα από αυτό, εκτός της άθλησης έρχεται και η ψυχική ηρεμία και εναρμόνιση με τον εαυτό μας!

Με ποιες άλλες μεγάλες ομάδες έχετε αγωνιστεί;

Σε όλο αυτό το διάστημα της ποδηλατικής μου καριέρας έχω συμμετάσχει στις ομάδες του Κρόνου Νίκαιας, ΑΕΚ και αυτή τη στιγμή Π.Ο.Τριπολης. 

Αναφέρετέ μας κάποιες από τις σημαντικότερες διακρίσεις που έχετε  λάβει;

Σημαντικές διακρίσεις όλο αυτό το διάστημα είναι οι τέσσερις φορές Πρωταθλητής Ελλάδος, καθώς και πάνω από δέκα φορές μέσα στην πρώτη τριάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Ποιος ο ατομικός σας στόχος;

Κύριος στόχος και επιθυμία μου μετά από τόσα χρόνια, είναι η εμπειρία και η γνώση μου να περάσει σε νέα παιδιά και αθλητές, ίσως κάποια στιγμή και από το πόστο του προπονητή!

Αν ένας νέος αθλητής απογοητευθεί από την αγωνιστική του πορεία εσείς  τι θα τον συμβουλεύατε;

Θα ήθελα να πω σε όλα τα νέα παιδιά και αθλητές που ασχολούνται με την ποδηλασία να έχουν θέληση, δύναμη και μυαλό και είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουν να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει στη ζωή τους, μέσα από το πολύ όμορφο άθλημα της ποδηλασίας.