Εspresso με τον Γιώργο Κοτσιώνη

Εspresso με τον Γιώργο Κοτσιώνη

Ιούνιος 08, 2017 - 21:00
0 σχόλια

Η στήλη Εspresso αυτή τη φορά φιλοξενεί τον Γιώργο Κοτσιώνη, αθλητή της ποδηλασίας που πρόσφατα βρέθηκε στην ποδηλατική διοργάνωση «Γύρος Ρουμανίας» με την Εθνική Ελλάδας.

Ο Γιώργος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη, είναι 27 ετών και εργάζεται ως Διαιτολόγος σε γνωστή αλυσίδα γυμναστηρίων στην Αθήνα. Ας δούμε λοιπόν τι έχει να μας πει…

Πρόσφατα σε είδαμε να αγωνίζεται με τα χρώματα της Εθνικής στον Γύρο Ρουμανίας. Θα θέλαμε με λίγα λόγια να μας περιγράψεις αυτή σου την εμπειρία.

Η πρόσκληση από την ομοσπονδία ήταν για μένα μια έκπληξη. Παράλληλα όμως ήταν και το κομμάτι που έλειπε από το αθλητικό μου παζλ του 2011, μια ξεχωριστή χρονιά όπου μέσα Απριλίου διεξήχθη ο Γύρος Ελλάδος. Φέτος κατάφερα να φορέσω τη γαλανόλευκη και να αγωνιστώ στον 3ήμερο Γύρο Ρουμανίας. Όσους γύρους και αν έχω παρακολουθήσει στην τηλεόραση, όταν το ζεις ζωντανά αποτυπώνεται διαφορετικά μέσα σου. Τόσο το επίπεδο, όσο και η διοργάνωση, απέχουν δυστυχώς πολύ από την ποδηλασία στην Ελλάδα. Μπορώ να πω πως πήγα στο Γύρο αρκετά «διαβασμένος» με την καθοδήγηση των πιο έμπειρων συναθλητών μου αλλά και του προπονητή. Έτσι, μέρα με τη μέρα βελτιωνόταν η απόδοση μου.

 Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για εμένα!

Είσαι ικανοποιημένος με την απόδοσή σου στον διεθνή αυτόν αγώνα;

Σύμφωνα με την εμπειρία μου, είμαι αρκετά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την ποδηλασία;

Ξεκίνησα από τις ακαδημίες του Π.Ο. Τρίπολης το καλοκαίρι του 2005. Τον Φεβρουάριο του 2007 έτρεξα τον πρώτο μου αγώνα στη Μάνδρα Αττικής.

Τι είναι αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με αυτό το άθλημα;

Από μικρός δοκίμαζα διάφορα αθλήματα. Σε ηλικία 12 ετών έπαιζα μπάσκετ στην Άμμιλα, αργότερα για δύο χρόνια έκανα Judo, το 2015 για ένα 6μηνο με εντυπωσίασε το τρέξιμο. Μπορώ να πω πως η ποδηλασία δεν συγκρίνεται με κανένα άθλημα. Είναι μοναδικό το συναίσθημα να ποδηλατείς στη φύση. Να ζορίζεις τους μυς σου σε στιγμές έντασης αλλά η θέληση της ψυχής να είναι το παυσίπονό σου.

Ποια είναι η μεγαλύτερη σου διάκριση στην ποδηλασία;

Η κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας στο αγώνισμα του σκρατς το 2009.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά σου έως σήμερα ;

Η ένταξή μου στο τμήμα Διαιτολογίας του ΤΕΙ το 2008 και κυρίως η υιοθέτηση των γνώσεων που απόκτησα για την διατροφή στην απόδοση της άσκησης

Σε ποια ομάδα ανήκεις και ποιος είναι ο προπονητής σου;

Τα τελευταία δύο χρόνια ανήκω στον Α.Σ. Άλφα Καλλιθέας και προπονητικές οδηγίες μου δίνει ο συναθλητής και παιδικός φίλος Χάρης Καστραντάς.

Πόσες ώρες την εβδομάδα προπόνησαι;

Λόγο των επαγγελματικών υποχρεώσεων οι μέρες που βγαίνω προπόνηση είναι λίγες. Προσπαθώ να προπονούμε 10-12 ώρες εβδομαδιαία.

Πόσο εύκολο είναι να συνδυάσεις εργασία και προπόνηση, δεδομένου ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος;

Δεν είναι αρκετά εύκολο, απαιτεί σωστό προγραμματισμό. Φυσικά η εργασία για λόγους διαβίωσης προέχει. Προσπαθώ να ποδηλατώ τον ελεύθερο χρόνο μου και προσπαθώ να βρίσκω αρκετό χρόνο.

Θα ήθελες να μας αναφέρεις μερικές από τις αθλητικές διοργανώσεις στις οποίες έχεις συμμετάσχει;

Ο Γύρος στη Ρουμανία ήταν κάτι ξεχωριστό. Ο Γύρος Θυσίας που τερματίζει στην μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων. Οι αγώνες στην Κρήτη με εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα, είναι πολύ φιλόξενος ο κόσμος.

Γιατί θα παρέτρεπες κάποιον να ασχοληθεί με την ποδηλασία, τι έχεις αποκομίσει εσύ από αυτήν;

Φυσικά για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία χωρίς επιβαρύνσεις στο μυοσκελετικό σύστημα. Ακόμα, η ολοκλήρωση μιας μεγάλης προπόνησης ή αγώνα προσφέρει τεράστια ψυχική και πνευματική ηρεμία.

Θα θέλαμε να μας περιγράψεις μία μέρα της καθημερινότητάς σου.

Ξεκινάω τη μέρα μου πάντα με πλούσιο πρωινό, είναι το γεύμα που θα στηρίξει μια απαιτητική ημέρα. Έπειτα θα ολοκληρώσω τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτω, το μεσημέρι θα καθοριστεί και ο όγκος της προπόνησής μου. Έπειτα ξεκουράζομαι, έστω και 30’ μου είναι αρκετά. Το απόγευμα συνεχίζω τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και νωρίς το βράδυ θα αφιερώσω χρόνο στις κοινωνικές μου σχέσεις. Η ζωή στην Αθήνα κυλάει πολύ γρήγορα! Είναι κάτι που πολλές φορές δεν μου αρέσει.

Δώσε μας δύο συμβουλές για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Άσκηση για ψυχική ξεκούραση και πνευματική αποφόρτιση. Υγιεινό μαγείρεμα για καλύτερη κάλυψη των συστατικών ενός τροφίμου.

Έφη Καστραντά


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.