Espresso με τον Ειρηναίο Δελή

Espresso με τον Ειρηναίο Δελή

Οκτώβριος 10, 2013 - 18:33

Πέμπτη σήμερα και η εβδομαδιαία στήλη του  ArcadiaPortal ‘’Εspresso’’  είναι και πάλι εδώ. Με ένα νέο πρόσωπο από την Αρκαδία που έχει ξεχωρίσει. Αυτή την εβδομάδα φιλοξενούμε έναν μαθητή, καλλιτέχνη και αθλητή.

Ο Ειρηναίος Δελής είναι 16 χρόνων μαθητής της δευτέρας Λυκείου κατάγεται από τις Ρίζες Τεγέας και ασχολείται με το τραγούδι και το ποδόσφαιρο.

Πόσο καιρό ασχολείσαι με το τραγούδι;

Από πολύ μικρός ήμουν σε ηλικία 10 χρόνων και ήμουν μαθητής της πέμπτης Δημοτικού όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι  πιο έντονα με το τραγούδι.

Ποιο είναι το όνομα του συγκροτήματος που συμμετέχεις και ποιος είναι ο ρόλος σου σε αυτό;

Είμαι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος "Διαφωνούντες" το οποίο είναι ένα συγκρότημα πού εκφράζει τη νέα γενιά και λέει τα παράπονά του και τις απόψεις του δια της φωνής (δια-φωνούντες)

Τι είδους τραγούδια λέτε, έχετε κυκλοφορήσει κάποιο από τα τραγούδια σας;

Στο ρεπερτόριο μας περιλαμβάνονται  κυρίως Έντεχνα αλλά και Ροκ κομμάτια ιδιαίτερα ασχολούμαστε με την Ελληνική Ροκ μουσική, ακόμα όμως δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο κομμάτι μας από δισκογραφική εταιρία.

Το καλοκαίρι ανοίξατε την συναυλία του Παπακωνσταντίνου στην Τεγέα πως προέκυψε αυτό;

Ναι και ήταν μεγάλη μας τιμή.  Ήμασταν καλεσμένοι του Τεγεατικού Συνδέσμου και έτσι ανοίξαμε την Συναυλία του κ. Παπακωνσταντίνου  μιας και παίρνουμε μέρος και σε άλλες εκδηλώσεις του Τεγεατικού Συνδέσμου.

Αν κάποιος θελήσει να σας ακούσει που μπορεί να σας βρει;

Μπορεί εύκολα κάποιος να βρει τραγούδια μας μέσω youtube πληκτρολογώντας το όνομα του συγκροτήματος  ''Diafonountes rock band''

Σε ποιες άλλες εκδηλώσεις έχεις λάβει μέρος;

Έχουμε εμφανιστεί σε πολλές εκδηλώσεις στην Τρίπολη και την Τεγέα με τελευταία  μας εμφάνιση στο Πανηγύρι της Τεγέας.

Ποιες μπορούμε να πούμε ότι είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος στις μέρες μας όταν ασχολείται με το τραγούδι;

Αν αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις, τότε προσπαθείς συνέχεια  να γίνεσαι όλο και καλύτερος  όπως και σε όλα τα πράγματα, έτσι και σε αυτό χρειάζεται πολύς χρόνος και πολλές πρόβες.

Παράλληλα με το τραγούδι ασχολείσαι και με το ποδόσφαιρο σε ποια ομάδα παίζεις;

Παράλληλα με το τραγούδι ασχολούμαι και με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο όπου και παίζω στην ομάδα της Τεγέας.

Πως καταφέρεις και συνδυάζεις σχολείο - αθλητισμό - τραγούδι;

Το καθημερινό μου πρόγραμμα είναι πολύ πιεστικό. Το πρωί σχολείο το απόγευμα προπονήσεις και τον ελεύθερο χρόνο μου και τα Σαββατοκύριακα ασχολούμαι  με το τραγούδι.

Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια σου για την φετινή χρονιά;

Θα προσπαθήσω να τα πάω όσο καλύτερα μπορώ στα μαθήματα μου και να βγάλω καλούς βαθμούς, μιας και η δευτέρα Λυκείου είναι μια πολύ απαιτητική τάξη και στη συνέχεια θα κάνω κάποια μεγαλύτερα βήματα όσων αφορά το ποδόσφαιρο και το τραγούδι.

Σε ποιον θα ήθελες να πεις ένα μεγάλο ευχαριστώ και γιατί;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους φίλους μου που με στηρίζουν στις καλές και στις δύσκολες στιγμές και με βοηθούν σε αυτό που κάνω.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: