Espresso με τη Γωγώ Παπαγιάννη

Espresso με τη Γωγώ Παπαγιάννη

Ιανουάριος 09, 2014 - 19:15
3 σχόλια

Πέμπτη σήμερα και η εβδομαδιαία στήλη του  ArcadiaPortal ΄΄Εspresso΄΄ είναι και πάλι εδώ, με μια αθλήτρια από την Τρίπολη η οποία αγαπά πολύ τον αθλητισμό και το άθλημα της το βόλεϊ, γιατί όπως θα δείτε, μετά από αρκετά χρόνια μαζί με τις συναθλήτριες της, επανένωσαν την ομάδα βόλεϊ του Αρκαδικού.  Αυτή την εβδομάδα φιλοξενούμε τη Γωγώ Παπαγιάννη με τον αριθμό 12 στη φανέλα.

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να ασχολείστε με το βόλεϊ και σε ποια ομάδα;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το βόλεϊ στα δώδεκά μου χρόνια και έπαιζα στο Γυμναστικό Σύλλογο Αρκαδίας (Γ.Σ.Α.).

Ποια ήταν η πορεία σας και ποιες οι επιτυχίες του Συλλόγου τότε;

Τότε η ομάδα μας στο τοπικό πρωτάθλημα είχε περάσει στην επόμενη φάση και μάλιστα είχαμε παίξει σε έναν αγώνα νεανίδων με τον Ολυμπιακό.

Τι σας έκανε να σταματήσετε και να διαλύσετε την ομάδα;

Πολλές από τις συμπαίκτριες αποχώρησαν για να ακολουθήσουν τις σπουδές τους σε άλλες πόλεις και ταυτοχρόνως δεν υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από το Σύλλογο, με αποτέλεσμα να διαλυθεί η ομάδα.

Πότε αποφασίσατε να ξεκινήσετε πάλι να παίζετε σε κάποια ομάδα;

Πριν από τρία χρόνια αποφάσισα να παίξω στην ομάδα του ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ, αν και ενίοτε συγκεντρωνόμασταν και παίζαμε πολλές από τις παλιές συναθλήτριες.

Πώς προέκυψε μετά από χρόνια αυτή η επανένωση της ομάδας;

Το σημαντικότερο ρόλο θεωρώ ότι έπαιξε η κοινή και έντονη θέληση πολλών συμπαικτριών, οι οποίες ήθελαν να προπονούμαστε πιο εντατικά και να συγκροτήσουμε μια νέα ομάδα.

Ποιες οι διακρίσεις που έχετε λάβει τα τελευταία 3 χρόνια;

Τα δύο προηγούμενα χρόνια παίζαμε στο τοπικό πρωτάθλημα ενώ τον τελευταίο χρόνο παίζουμε στην κατηγορία της Β΄ Εθνικής στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών και προσπαθούμε από κοινού να σημειώσουμε τις καλύτερες επιδόσεις.

Το πιστεύατε όταν ξεκινούσατε μετά από χρόνια ότι θα κάνατε πολύ καλές εμφανίσεις όπως αυτές τώρα;

Ξεκινήσαμε με στόχο την άθληση και τη συγκρότηση μιας ομάδας, αλλά στη συνέχεια θέταμε υψηλότερους στόχους για να υπάρχει και αγωνιστικό-αθλητικό ενδιαφέρον.

Ποια η θέση που παίζετε και γιατί επιλέξατε αυτή, ή μήπως μπορούμε να πούμε ότι αυτή σας επέλεξε;

Η θέση που παίζω είναι πάσα αλλά θεωρώ ότι η επιλογή της θέσης σε αυτό το αγώνισμα δεν είναι προσωπική. Το βόλεϊ είναι ένα ομαδικό άθλημα και η θέση που παίζει κάθε παίκτρια προκύπτει από τις ανάγκες της ομάδας, τις δυνατότητες της κάθε παίκτριας και την επιλογή της προπονήτριας.

Όταν σταματούσατε σε μικρή ηλικία το βόλεϊ πιστεύατε ότι θα ξεκινούσατε πάλι μετά από κάποια χρόνια;

Η αγάπη για το άθλημα σε συντροφεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου. Σίγουρα όταν σταμάτησα δεν ήξερα ότι θα ξαναέπαιζα σε μια ομάδα με τις συμπαίκτριές μου μετά από πολλά χρόνια. Φαίνεται όμως ότι η δύναμη της θέλησης, όταν είναι μεγάλη, μπορεί να κάνει πραγματικότητα κάθε επιθυμία.

Οικονομικά ποιος σας στηρίζει;

Ως ομάδα έχουμε ένα ταμείο που το ενισχύουμε με τη συνδρομή μας κάθε παίκτρια και προσπαθούμε να καλύπτουμε κάποια από τα έξοδα με προσωπική μας επιβάρυνση.

Έχετε κάποιους χορηγούς;

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι χορηγοί που στηρίζουν την προσπάθειά μας, όπως το coffee-bar Negro, το καφέ-πιτσαρία La Bottega, το espresso-bar Graffiato, το ζαχαροπλαστείο Λάκης, το αναψυκτήριο Πάρκο της Άρεως, οι Σχολές Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Σπύρου Χαραλαμπόπουλου και το κατάστημα Κόσμημα-Ρολόι του Δημήτρη Παρασκευόπουλου.

Έχετε ζητήσει τη βοήθεια του Δήμου Τρίπολης ίσως για κάποια οικονομική ενίσχυση για τους αγώνες;

Σίγουρα θα χρειαστεί για την κάλυψη κάποιων εξόδων, κυρίως για τους αγώνες που παίζουμε εκτός έδρας, να μας βοηθήσει και ο Δήμος Τρίπολης και αν γίνεται να καλύψει τουλάχιστον τα έξοδα των μετακινήσεων.

Τι σας ευχαριστεί περισσότερο όταν μπαίνετε για προπόνηση;

Όλες οι συμπαίκτριες είμαστε δεμένες μεταξύ μας και καλές φίλες πια μετά από χρόνια. Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο και τις ώρες των προπονήσεων καλλιεργούμε την ψυχή και το σώμα μας.

Ποιος ο στόχος της ομάδας για τη νέα χρονιά;

Στόχος της ομάδας μας είναι η παραμονή στην κατηγορία της Β΄ Εθνικής.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια αθλήτρια - μαμά;

Σίγουρα υπάρχουν αρκετές δυσκολίες αλλά, αν υπάρχει θέληση, βρίσκεται πάντα ο χρόνος να συνδυάσεις ό,τι αγαπάς.

Το παιδί σας έρχεται, σας βλέπει στους αγώνες και αν ναι τι σας λέει;

Σε κάποιους αγώνες, που παίζουμε στην Τρίπολη, έρχεται και με παρακολουθεί αλλά είναι μικρός ακόμη για να καταλαβαίνει το άθλημα. Επηρεάζεται φυσικά θετικά και διασκεδάζει μαζί με τη μαμά του.

Τι ρολό παίζει για εσάς η συμμετοχή των φιλάθλων στους αγώνες;

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ως ομάδα που έχουμε πολλούς ανθρώπους που μας ενισχύουν με την παρουσία τους στους αγώνες του πρωταθλήματος και δείχνουν έντονα το ενδιαφέρον τους για το άθλημα. Ευελπιστούμε και οι αρμόδιοι παράγοντες να ασχοληθούν περισσότερο με το άθλημα προκειμένου να σχηματιστούν ομάδες όλων των ηλικιών και η Αρκαδία να κατεβάζει καλές ομάδες με άριστες επιδόσεις.

Θα προτρέπατε το παιδί σας να ασχοληθεί με το βόλεϊ ή με τον αθλητισμό γενικότερα;

Θα μου άρεσε το παιδί μου να ασχοληθεί με τον αθλητισμό γενικά και να επιλέξει το ίδιο το αγώνισμα που του ταιριάζει.

Ποιον θα θέλατε να ευχαριστήσετε και γιατί;

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τις συμπαίκτριές μου, γιατί όλες μαζί αγωνιζόμαστε για την καλύτερη εμφάνιση και επίδοση της ομάδας μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στην οικογένειά μου που με στηρίζει σε κάθε μου προσπάθεια.

Η φωτογραφία είναι από το contraepithesi.gr

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Ποια ειναι η Γωγώ; Καμιά φωτό γιατί δεν βάλατε; τοσο άσχημη ηταν που ντρεπότανε;

Νομιζω το γραφει καθαρα στην εισαγωγη με το νουμερο 12!!!!Ανοιξε τα ματια σου και διαβασε την συνεντευξη και μην εχεις τον νου σου να κουτσομπολεψεις.

Ναι το ειδα αλλα και παλι δε φαινεται καθαρη η φωτο!