Espresso με τη Φανή Λαμπροπούλου

Espresso με τη Φανή Λαμπροπούλου

Ιούνιος 12, 2014 - 20:01

Πέμπτη σήμερα και η εβδομαδιαία στήλη του  ArcadiaPortal ‘’Εspresso’’ αυτή τη φορά φιλοξενεί την 20χρονη  Φανή Λαμπροπούλου η οποία κατάγεται από τις Ρίζες Τεγέας και ασχολείται με το στίβο στο αγώνισμα 800μ και 1500μ. Η Φανή ανήκει στο Γ.Σ Αρκαδίας και αυτή τη στιγμή σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής όπου και ελπίζει να  πάρει μεταγραφή για Αθήνα, για να είναι πιο κοντά στην Τρίπολη  αλλιώς από Οκτώβριο θα πάει Κομοτηνή και προπονείται με τον Νίκο Τσιακουλα.

Φανή πες μας πως και πότε ξεκίνησες την επαφή με το στίβο;

Ξεκίνησα το στίβο στη δευτέρα δημοτικού. Στην αρχή πήγαινα κολυμβητήριο, εκεί είδαν οι γυμναστές το σωματότυπό μου και μου είπαν να πάω να δω αν μου αρέσει ο στίβος.

Ο στίβος σε κέρδισε αμέσως ή γνώρισες και άλλα αθλήματα πριν το πορτοκαλί ταρτάν;

Στην αρχή πήγαινα κολυμβητήριο και ρυθμική αλλά η ένταση που έβγαζα στον στίβο δεν μου έβγαινε άλλου και έτσι με κέρδισε.

Ποιές είναι οι βασικές προϋποθέσεις για έναν αθλητή ώστε να τα καταφέρει στα αγωνίσματα ταχύτητας;

Οι βασικές προϋποθέσεις για έναν αθλητή στα αγωνίσματα ημιαντοχής είναι να δουλεύει πολύ την ταχύτητά του, όσο και την αντοχή του και πάνω απ' όλα να του αρέσει αυτό που κάνει.

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεσαι για κάποια μεγάλη διοργάνωση ίσως για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα;

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζομαι για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων που είναι αυτό το Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα και θα κυνηγήσουμε μια καλή διάκριση ίσως και ένα ατομικό ρεκόρ.

Αλήθεια τι περιλαμβάνει μια τυπική προπόνηση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας;

Η προπόνηση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας περιλαμβάνει αρκετά κομμάτια ώστε να κρατήσουμε την αερόβια σε υψηλό σημείο για να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα προπονούμαι κάθε μέρα 1,5-2 ώρες.

Προπονείσαι κάθε μέρα; Πόσες ώρες και ποιο είναι το πρόγραμμα εκγύμνασής σου;

Το πρόγραμμά μου περιλαμβάνει 2 με 3 φορές την εβδομάδα πρόγραμμα αερόβιας και ταχύτητας και οι υπόλοιπες συνεχόμενο τρέξιμο για αύξηση της αντοχής και βάρη.

Θεωρείς ότι ο Ελληνικός αθλητισμός και ιδιαίτερα ο πρωταθλητισμός στον κλασσικό στίβο έχει επηρεαστεί από την κρίση και αν ναι πως το εξηγείς, μιας και οι διακρίσεις συνεχίζονται να έρχονται για τα σωματεία και τους αθλητές της;

Όπως όλα τα αθλήματα έτσι  ο Ελληνικός αθλητισμός και ιδιαίτερα ο πρωταθλητισμός στον κλασσικό στίβο, έχει επηρεαστεί από την κρίση σε μεγάλο βαθμό γιατί δεν έχει και πολύ ακροαματικότητα, όπως αλλά αθλήματα για να υπάρχουν αρκετά έσοδα και να κάνουν πιο εύκολο το έργο των υπευθύνων ώστε να δίνουν κίνητρα στους αθλητές για να κάνουν καλύτερες επιδόσεις.

Ποια είναι η σπουδαιότερη στιγμή της σταδιοδρομίας σου ;

Η σπουδαιότερη στιγμή της σταδιοδρομίας μου ήταν όταν μπήκα για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα και θα μπορούσα και εγώ να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και να τρέξω με τα χρώματά της.

Ποιος ο προσωπικός σου στόχος για φέτος;

Στόχος μου για φέτος είναι να κάνω ένα ατομικό ρεκόρ στα 800μ,  μιας και μετά την 3η Λυκείου δεν έχω καταφέρει να κατεβάσω το χρόνο μου.

Πιστεύεις ότι ο αθλητισμός είναι απαραίτητος για την καθημερινότητα ενός μέσου ανθρώπου, για μια ισορροπημένη ζωή;

O  αθλητισμός είναι σημαντικός για την καθημερινότητα του ανθρώπου γιατί εκτός ότι είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι και ένας τρόπος εκτόνωσης.