Espresso με τη Bασιλική Kουτσουμπού

Espresso με τη Bασιλική Kουτσουμπού

Δεκέμβριος 19, 2013 - 19:15
1 σχόλια

Για αυτή την εβδομάδα η Espresso υποδέχεται την πρωταθλήτρια Bασιλική Kουτσουμπού η οποία κατάγεται από την Τρίπολη. Είναι 19 ετών και σπουδάζει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και φυσικά την γνωρίζετε από τις επιτυχίες της στο στίβο.

Σε ποια ηλικία ήσουν την πρώτη φορά που έλαβες μέρος σε αγώνες;

Στην ηλικία 10 χρονών που έλαβα μέρος σε αγώνες για τις ακαδημίες.

Οι πολλές σου επιτυχίες είναι γνωστές, ποια είναι η στιγμή που έχεις ξεχωρίσει;

Η αλήθεια είναι ότι κάθε στιγμή είναι ξεχωριστή για το δικό της ιδιαίτερο λόγο. Πιο πολύ ήταν η νίκη μου φέτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων που κέρδισα τον αγώνα στο τελευταίο άλμα και η συμμετοχή μου στον προκριματικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος παίδων κορασίδων.

Ποιες οι δυσκολίες που έχεις αντιμετωπίσει στη  μέχρι τώρα πορεία σου;

Δεν έχω συναντήσει πολλές δύσκολες στιγμές ανεξαιρέτως των τραυματισμών (όχι σοβαρών) που είναι συνηθισμένοι σε αυτό το χώρο. Για μένα αρκετά δύσκολη στιγμή ήταν η προσπάθεια επανένταξής μου στην προπόνηση και στους αγώνες μετά από ένα χρόνο που είχα σταματήσει λόγω Πανελληνίων.

Πως και κατέληξες στην απόφαση να ασχοληθείς με το στίβο;

Από μικρή βρισκόμουν στο χώρο του σταδίου μιας και ο πατέρας μου ασχολούνταν με τον αθλητισμό και ήταν κάτι που ξεκίνησα σαν παιχνίδι. Μου άρεσε και το συνέχισα.

Ποιο είναι το καλύτερο άλμα που έχεις σημειώσει και σε ποιον αγώνα;

Το 5.95 ήταν όριο για παγκόσμιο παίδων κορασίδων στο Meeting Παπαφλέσσεια στην Καλαμάτα το 2011.

Σε ποια ομάδα ανήκεις αυτή τη στιγμή;

Στο Γυμναστικό Σύλλογο Αρκαδίας.

Έχεις ξεπεράσει τα όρια των Πανελλήνιων αγώνων, έχεις βγει στο εξωτερικό;

Ναι τα έχω ξεπεράσει και έχω πάει σε διάφορους αγώνες στο εξωτερικό στο Λιλ της Γαλλίας σε παγκόσμιο, στην Τουρκία 3 φορές για βαλκανικά και ολυμπιακές μέρες ευρωπαϊκής νεότητας, στη Μόσχα προκριματικά για τους ολυμπιακούς νέων και στην Κύπρο στη διεθνής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου.

Ποιοι είναι οι σου στόχοι για φέτος;

Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να μη λέω δυνατά τους στόχους μου. Στόχος είναι μια υγιής χρονιά και ό,τι καλύτερο είναι ευπρόσδεκτο.

Ποιος είναι ο προπονητής σου;

Ο Θανάσης Σιούντρης αλλά πάντα θα θεωρώ και ως προπονητή μου τον Τάκη Ζαρμπαλά κι ας μην γυμνάζομαι πλέον μαζί του.

Ποιο είναι του πρώτο πράγμα που πρέπει να "θυσιάσει" κάποιος για να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό;

Θεωρώ ότι η λέξη θυσιάζεις είναι λίγο υπερβολική. Δε χρειάζεται να θυσιάσεις κάτι. Σίγουρα χάνεις πάρα πολλά πράγματα από προσωπικές στιγμές με οικογένεια και φίλους που φυσικά και δεν θέλεις να τα χάνεις, κερδίζεις όμως άλλες όμορφες στιγμές. Πάντα ήμουν της άποψης ότι μπορείς να συνδυάσεις πράγματα με τον κατάλληλο τρόπο. Επιπλέον αυτή η ερώτηση είναι λίγο υποκειμενική, καθένας έχει διαφορετική άποψη για τη 'θυσία'.

Περίεγραψε μας μια δύσκολη μέρα προπόνησης.

Θα σας περιγράψω μια μέρα της περασμένης εβδομάδας: Προθέρμανση 45'-50', κάποιες γρήγορες διαδρομές μικρής απόστασης, τεχνική δηλαδή άλματα με 6-8 διασκελισμούς και έλκηθρο με 5kg 40μέτρα. Όσο μικρό κι αν φαίνεται είναι χρονοβόρο και με εξαιρετική νευρομυική κούραση.

Ποια τα συναισθήματα μιας αθλήτριας πριν το "μεγάλο άλμα";

Προσωπικά προσπαθώ να είμαι ήρεμη σε όλους τους αγώνες. Η ένταση του αγώνα δε με αφήνει φυσικά ανεπηρέαστη αλλά όταν είμαι ήρεμη λειτουργώ καλύτερα. Όπως λένε ηρεμία επικρατεί πριν ξεσπάσει η καταιγίδα. Βέβαια, η ηρεμία δεν έχει σχέση με την τρέλα. Το γεγονός ότι είμαι ήρεμη δε σημαίνει ότι δεν τρελαίνομαι πάνω στο άλμα...

Ποιος σε στηρίζει και σε βοηθά σε αυτό που κάνεις και θα ήθελες να του πεις ένα ευχαριστώ;

Φυσικά ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου που είναι δίπλα μου και με στηρίζει σε οποιαδήποτε επιλογή μου και εκτός του αθλητισμού, στον προπονητή μου Θανάση Σιούντρη, το σύλλογό μου Γυμναστικό Σύλλογο Αρκαδίας και στις φίλες και φίλους μου που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν.

 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΑΣΤΕΡΙ