Εσπευσμένα στο Παρίσι ο Βαρουφάκης

Εσπευσμένα στο Παρίσι ο Βαρουφάκης

Φεβρουάριος 01, 2015 - 10:45
2 σχόλια

Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε από την πρώτη επαφή του υπ. Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, η κυβέρνηση έχει προβεί σε κινήσεις αναζήτησης στήριξης στις διαπραγματεύσεις της με τους εταίρους.

Έτσι, εκτός από τη δήλωση του Πρωθυπουργού στο Bloomberg, όπου, ανάμεσα στα άλλα, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Αθήνα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ωστόσο χρειάζεται χρόνο, προκειμένου να αναπτύξει το πρόγραμμά της, ο κ. Βαρουφάκης επέσπευσε το ταξίδι του στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν. Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν και θα έχει επαφές με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα, ενώ την Τρίτη θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Π. Πάντοαν. Σημειωτέον ότι την Τρίτη θα βρίσκεται στη Ρώμη και ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να συζητήσει με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ρέντσι.

Ο Γ. Βαρουφάκης ενεργοποιεί και τους Αμερικανούς: όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Ο Έλληνας υπ. Οικονομικών είχε χθες τηλεφωνική επαφή με τον Αμερικανό ομόλογό του. Την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου είχε δηλώσει ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά με την ΕΕ και με τη νέα κυβέρνηση, προκειμένου να επανέλθει η Ελλάδα στην ανάπτυξη, κάτι που, όπως είπε ο κ. Έρνεστ, είναι προς το συμφέρον της Αμερικής.
 


2 Σχόλια

Τι σημαίνει "εσπευσμένα"; Ότι τρέχει να συμμαζέψει τη ζημιά που προκάλεσε επειδή δεν κούνησε την ουρά του και συμπεριφέρθηκε με αυθάδεια στον ηγεμόνα; Αν αυτό υπονοεί το άρθρο, είναι ψέμα, είναι μια ακόμη προπαγανδιστική κίνηση, εχθρική προς την κυβέρνηση, που έρχεται από κύκλους της διαπλοκής και βρίσκει συμμάχους μεταξύ όσων βλέπουν την πολιτική με νοοτροπία χούλιγκαν. Τα ταξίδια σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη είχαν προγραμματιστεί πριν από τη συνάντηση με τον Ολλανδό πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, επομένως δεν βλέπω τον πανικό που υπονοεί το δημοσίευμα. Κινήσεις διαπραγματευτικές είναι, από αυτές που η προηγούμενη κυβέρνηση ποτέ δεν έκανε γιατί περιοριζόταν να εφαρμόζει τις εντολές που της έδιναν οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι της τρόικας. Ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του, ακόμα και η προηγούμενη κυβέρνηση το ίδιο έκανε, μόνο που το δικό της συμφέρον δεν ταυτιζόταν με το δικό μας, αλλά με αυτό των εγχώριων ελίτ. Με τη νέα κυβέρνηση διαπραγματεύονται ο Ντάισελμπλουμ, ο Σουλτς, ο Μοσκοβισί, όχι οι κλητήρες τους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.