Εσπερινός, ύστερα από αιώνες, στην Κόκκινη Εκκλησιά Λουκά Μαντινείας (pics)

Εσπερινός, ύστερα από αιώνες, στην Κόκκινη Εκκλησιά Λουκά Μαντινείας (pics)

Αύγουστος 17, 2018 - 11:45
0 σχόλια

Στην Κόκκινη Εκκλησία του Λουκά Μαντινείας πραγματοποιήθηκε εσπερινός ύστερα από πολλούς αιώνες, αφού η εκκλησία χρονολογείται τον 13ο αιώνα, όπως μας πληροφορεί με ανάρτησή της η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας Άννα Καραπαναγιώτου σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, από όπου και οι φωτογραφίες:

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης πραγματοποιήθηκε στις 16.8.2018 εσπερινός μετά από πολλούς αιώνες στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Κόκκινη Εκκλησιά Λουκά Μαντινείας. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος συμπροσευχόμενου του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρέων κ.κ. Χρυσόστομου, συμπατριώτη μας. Η γνωστή ως Κόκκινη Εκκλησιά στους ντόπιους Λουκαΐτες αποτελεί ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα ορθόδοξα μνημεία της Μαντινείας και χρονολογείται στην υστεροβυζαντινή περίοδο (13ος αιώνας). Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς τους δύο σεβαστούς ποιμενάρχες γιατί αγκάλιασαν το αίτημά της για την αναγκαιότητα σύνταξης μελετών για την αποκατάσταση του μνημείου. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Αλέξανδρος έθεσε υπό τη σκεπή του τη δημιουργία ταμείου για την οικονομική υποστήριξη του εγχειρήματος και έθεσε πρώτος τον οβολό του. Ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλοι συμπολίτες μας το παράδειγμά του.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.