Εσωκομματικά προβλήματα για τον Κ. Μητσοτάκη;

Εσωκομματικά προβλήματα για τον Κ. Μητσοτάκη;

Σεπτέμβριος 11, 2019 - 17:01
4 σχόλια

EUROKINISSI

Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο έμπειρος πολιτικός, ο οποίος τελικώς έλαβε τη θέση του επιτρόπου στις Βρυξέλλες, ορίστηκε αντιπρόεδρος Προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής από τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα βαν ντερ Λάιεν. Θυμίζουμε ότι για τη θέση του επιτρόπου ενδιαφερόταν ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με την προϋπόθεση όμως ότι θα ήταν εξασφαλισμένη η θέση του αντιπροέδρου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαβεβαιώσει τον κ. Σαμαρά ότι η νέα πρόεδρος της Κομισιόν δεν θα έδινε θέση αντιπροέδρου στη χώρα μας. Οπότε, ο κ. Σαμαράς έπαψε να ενδιαφέρεται, σύμφωνα με τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Και να που την Τρίτη, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ορίστηκε αντιπρόεδρος στην Κομισιόν και μάλιστα με ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο, αφού στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνεται η μεταναστευτική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της εξειδικευμένης μετανάστευσης για την ενδυνάμωση της Ευρώπης και την πολιτική ασύλου για τους πρόσφυγες, όσο και την προστασία των συνόρων.

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς εξέλαβε ως «άδειασμα» τα όσα του είχε πει ο κ. Μητσοτάκης σε εκείνη τη συνάντηση, ότι δηλαδή δεν θα έπαιρνε η Ελλάδα αντιπροεδρία. Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται ασφαλώς, αν και τα δημοσιεύματα μιλούν για διασταυρωμένες πληροφορίες, όμως η συγκυρία και ο τρόπος με τον οποίον εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν ευνοούν τις σχέσεις των δύο ανδρών.

Τώρα, ο κ. Σαμαράς βάζει πλώρη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, ερωτηθείς σχετικά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν σχολίασε τίποτε σχετικό με τις προθέσεις του. Από τη μια πλευρά, ο Κώστας Καραμανλής, ενώ ήταν αρνητικός πριν από κάποιο διάστημα, σήμερα ενδιαφέρεται να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Από την άλλη πλευρά, οι μη ξεκάθαρες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας στη ΔΕΘ έδωσαν ξανά τροφή στα σενάρια που θέλουν τον Πρωθυπουργό να σκέφτεται να προτείνει κεντροαριστερό πρόσωπο, όπως τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κάτι που προκαλεί την οργή Σαμαρά.

Ωστόσο, η εκλογή Προέδρου αργεί ακόμα και ο Πρωθυπουργός έχει χρόνο να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Αν μη τι άλλο, το παρασκήνιο είναι πλούσιο. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα δεξιών μεν φιλοσαμαρικών δε ιστοσελίδων, που επιτίθενται στον Κυριάκο Μητσοτάκη με σκληρά και αιχμηρά σχόλια, το μείγμα μπορεί να γίνει και εκρηκτικό.

Γαλανιάδη Εύα


4 Σχόλια

Πόσοι γνωρίζουν ότι το τρίγωνο που σχηματίζεται αν ενώσουμε με νοητάς ευθείας το Βουκουρέστι, την Καλαμάτα και το Νεοχώριο Γορτυνίας είναι σκαληνό;

Καλά στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου ανακινείται τέτοιο ζήτημα! Αυτοί οι Εβραίοι Αντώνη μας μαρτυράνε χωρίς ξύλο!

Κυριακο δυνατα και σε λιγο με το παρεακι του ΣΑΜΑΡΑ δεν θα ασχολειται ουτε ο ΑΡΚΑΔΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ που εφιαξε με τον καλαματιανο το ψηφοδελτιο παρωδια της ΑΡΚΑΔΙΑΣ για να χαθει η δευτερη εδρα . ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΚΥΡΙΑΚΟ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.