Ερώτηση του Κ. Ζαχαριά για τα ωράρια των φαρμακείων

Ερώτηση του Κ. Ζαχαριά για τα ωράρια των φαρμακείων

Μάιος 31, 2015 - 08:47
13 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς και ο βουλευτής Μαγνησίας Αλ. Μαρκόπουλος, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το ωράριο των φαρμακείων. Στο δελτίο Τύπου, ο βουλευτής Αρκαδίας επισημαίνει ότι με την «απελευθέρωση» του ωραρίου έχουν δημιουργηθεί φαρμακεία δύο ταχυτήτων, εξοντώνοντας τους εργαζομένους οι οποίοι δουλεύουν 12,5-15 ώρες την ημέρα, ενώ κάνει λόγο και για απορρύθμιση της αγοράς φαρμάκου.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου

«Σχετικά με το ωράριο των φαρμακείων

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς και Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με το ωράριο των φαρμακείων.  
Με ρυθμίσεις κατ’ επιταγή των μνημονίων, οι προηγούμενες κυβερνήσεις "απελευθέρωσαν" το ωράριο, δημιουργώντας φαρμακεία δύο ταχυτήτων, που λειτουργούν με το παλιό ωράριο, ή με το νέο "διευρυμένο" που φθάνει τις 12,5 ώρες την ημέρα για 6 ημέρες την εβδομάδα στην περιφέρεια και 15 ώρες την ημέρα στην Αθήνα.  
Με τα καταστροφικά αυτά ωράρια, εξοντώθηκαν οι ατομικά εργαζόμενοι φαρμακοποιοί, εξαφανίσθηκε η προσωπική σχέση φαρμακοποιού - ασθενούς και απορρυθμίστηκε η αγορά φαρμάκου. 
Οι βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας πότε θα καταργήσει το σχετικό μνημονιακό νόμο σύμφωνα άλλωστε και με το προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ για το φάρμακο και τα φαρμακεία».


13 Σχόλια

Α ρε Μαυρογιαλούροι, όλα για τα ψηφαλάκια των συντεχνιών και όχι για το καλό της κοινωνίας.

1. Είναι οι φαρμακοποιοί δημόσιοι υπάλληλοι? 2.Έχουν δραχμή στη Σουηδία που άρχισαν να εφαρμόζουν το 6ωρο? 3.Επωφελείται σε κάτι η κοινωνία αν μένουν όλα τα φαρμακεία ανοιχτά όλη νύχτα, τα μαγαζιά ανοιχτά τις Κυριακές κλπ?

,@ 31/05/2015 - 17:23.Mήπως είσαι υπάλληλος Ζήμενς;;

Ο Α ρε τρόικα πόσο άργησες και ο Observer είναι οι γνωστοί μνημονιακοί που θέλουν ισοπεδωμένες κοινωνίες χωρίς δημόσια υγεία και παιδεία, με μισθούς τριακοσίων ευρώ και ιδιωτικές συντάξεις για όσους μπορούν. Αυτοί οι δύο που "ζουν ανάμεσά μας", μαζί με λίγους άλλους, δεν αξίζουν παρά μόνο τον χλευασμό. Ειρωνικά λοιπόν, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή των αναγνωστών στο άλμα που επετεύχθη με την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων στη χώρα μας! Η θνησιμότητα έχει φτάσει σε αρνητικά ποσοστά με το νέο ωράριο (είχε πάρει καθοδική πορεία όταν υπουργός υγείας ανέλαβε ο Άδωνις που επιταχύνθηκε με τον Μαυρουδή) και μόνο η μετριοφροσύνη του γυαλάκια τον εμποδίζει να γεμίσει τα επιστημονικά περιοδικά με σχετικές δημοσιεύσεις. Ελπίζω η "αριστερή παρένθεση" να κλείσει πριν προλάβει να εξουδετερώσει την τεράστια επιτυχία των μνημονιακών μέτρων. Κύριοι, στην Ελλάδα χτίζαμε τον ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ! Με κάθε τρόπο, ακόμα και με ποταμούς αίματος (των άλλων), πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν μας φοβίζουν οι μαυρογιαλούροι, τις μασάμε τις συντεχνίες!

Για τον ανώνυμο 31/05/2015 - 19:07 που ρωτάει αν επωφελείται "η κοινωνία αν μένουν όλα τα φαρμακεία ανοιχτά όλη νύχτα": Και βέβαια ωφελείται η κοινωνίας με όλα τα φαρμακεία ανοιχτά όλη νύχτα. Θέλεις δηλαδή να γεμίσει η χώρα μανδραβελάκια:

Αν οφελείται η κοινωνία απο τα διευρυμένα ωράρια των καταστημάτων ας το αποφασίσει η ίδια, (υπάρχουν τρόποι) και ας πάψουν οι συντεχνίες να μιλούν εξ ονόματος της κοινωνίας!

Ο Observer μιλάει για το "καλό της κοινωνίας". Οι φαρμακοποιοί χαρακτηρίζονται συντεχνίες και αφήνεται να εννοηθεί ότι εργάζονται εναντίον του "καλού της κοινωνίας".

Το πράσινο της εικόνας αρμόζει στην παλαιοπασοκική ερώτηση. Η πραγματική ερώτηση όμως είναι γιατί σας ξυνίζει η Παναρίτη, αφού περιμαζέψατε πακέτο τους ψηφοφόρους και τα λοιπά φερέφωνα του Τζέφρι;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.