Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου για τις καλλιέργειες που επλήγησαν

Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου για τις καλλιέργειες που επλήγησαν

Μάιος 12, 2015 - 14:58
0 σχόλια

Ερώτηση προς  τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη έθεσε ο βουλευτές Αρκαδίας Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Το περασμένο Σάββατο 9-05-2015, παρατεταμένη χαλαζόπτωση έπληξε τον Δήμο Τριπόλεως και την ευρύτερη περιοχή του νομού Αρκαδίας. Συγκεκριμένα, οι περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Τεγέας, Φαλάνθου και Σκιρίτιδας δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα. Από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, δένδρα όπως μηλιές, αχλαδιές και κερασιές, που είναι στη φάση της καρπόδεσης καταστράφηκαν, ενώ μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί και πολλά αμπέλια. Οι αγρότες φοβούνται και για τις καλλιέργειες πατάτας, λόγω του μεγάλου όγκου νερού που υπάρχει στα χωράφια και δεν μπορεί να απορροφηθεί, με κίνδυνο να σαπίσουν οι καρποί. Η μεγάλη ζημιά θα μειώσει αισθητά την παραγωγή, άρα και το εισόδημα των αγροτών της περιοχής.

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταγραφή των ζημιών, την εξαγωγή πορισμάτων από τις αρμόδιες επιτροπές, και την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς;

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.