Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου για το δίκτυο ύδρευσης στα Πούλιθρα

Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου για το δίκτυο ύδρευσης στα Πούλιθρα

Νοέμβριος 24, 2015 - 19:48
1 σχόλια

Ερώτηση για το έργο αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης Πουλίθρων κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζητώντας να μάθει την πρόοδο του έργου.

Στην ερώτηση ανέφερε:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας Γ.Σταθάκη για το έργο «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Πουλίθρων Δήμου Νότιας Κυνουρίας»:

Πότε θα προχωρήσουν οι αρμόδιες αρχές την διαδικασία προκήρυξης του έργου;

Ερώτηση για την πρόοδο του έργου «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Τοπικής Κοινότητας Πουλίθρων Δήμου Νότιας Κυνουρίας», απηύθυνε προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ.Γ.Σταθάκη ο Βουλευτής Αρκαδίας και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Το έργο, με προϋπολογισμό 462.420,00 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2014 εδώ και έντεκα μήνες, επί θητείας του κ.Κωνσταντινόπουλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Η υλοποίησή του έχει μεγάλη σημασία για τη βελτίωση της ποιότητας παροχής νερού σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και την αντιμετώπιση προβλημάτων που προέρχονται από το – απαρχαιωμένο , πλέον – δίκτυο. Εντούτοις, τους τελευταίους μήνες δεν υπήρξε καμία πρόοδος, λόγω δέσμευσης των κονδυλίων.

Στην απάντησή του, ο Υπουργός Ανάπτυξης αναγνωρίζει ότι το έργο έχει ενταχθεί στο ΠΔΕ, αλλά έχει σταματήσει κάθε δράση του: «Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), με φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι εγγεγραμμένο από το 2014 το έργο 2014ΕΠ02600013 “Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Πουλίθρων Δήμου Νότιας Κυνουρίας”, με συνολικό προϋπολογισμό 462.420,00 ευρώ, πιστώσεις έτους 1.000,00 και μηδενικές πληρωμές».

Η αναγνώριση από τον Υπουργό ότι το έργο είναι εγκεκριμένο και η χρηματοδότησή του υφίσταται είναι θετική. Σημασία έχει τώρα πια να δρομολογήσουν οι αρμόδιες αρχές τις διαδικασίες της προκήρυξης για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Η απάντηση του Υπουργού:


Υπάρχει 1 Σχόλιο

20 χρόνια κυβερνούσε το κόμμα σου Ρε,ας το κάνατε...........Χαραμοφάηδες!!!!......... 10000 το μήνα, άχρηστοι....Άκης Τζο....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.