Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου σχετικά με τις μειώσεις στα διόδια

Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου σχετικά με τις μειώσεις στα διόδια

Ιούλιος 13, 2011 - 13:05
3 σχόλια

Επίκαιρη  Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ιωάννη Ραγκούση κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Κωνσταντινόπουλος σχετικά με την επικείμενη μείωση των τιμών των διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο. Η επίκαιρη ερώτηση θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής αύριο Πέμπτη στις 10:00 π.μ.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και  Δικτύων προχώρησε  σε συμφωνία με τις  κοινοπραξίες που  κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας και έχει ήδη ανακοινώσει τη μείωση των διοδίων κατά 25% με 30% σε όλο το δίκτυο των αυτοκινητόδρομων και κατά 50% στα υπό κατασκευή τμήματα, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Μάλιστα, εκπρόσωποι των κατασκευαστριών  κοινοπραξιών των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών υπέγραψαν κατά τον μήνα Ιούνιο Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος τόσο για τη συνέχιση της χρηματοδότησης από τις τράπεζες όσο και για τη μείωση των διοδίων.

Η τελική συμφωνία προβλεπόταν  να ολοκληρωθεί στα  τέλη Ιουλίου και  να έρθει προς ψήφιση στη βουλή. Με δεδομένο την δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, κατά την οποία τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και σε συνδυασμό με την αύξηση της τουριστικής κίνησης στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κρίνεται απολύτως απαραίτητο να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να προχωρήσουμε στην μείωση των τιμών των διοδίων άμεσα.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ

ΕΡΩΤΑΤΑΙ  Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

        Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία για τη μείωση των διοδίων;

    Αθήνα, 5-7-2011

Ο ερωτών Βουλευτής
        

Οδυσσέας  Κωνσταντινόπουλος

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Οδυσσέα, με το <<ΝΑΙ>> σου στο μνημόνιο, σε λίγο δεν θα έχουμε χρήματα για βενζίνη για να φτάσουμε μέχρι τα διόδια ! Τι έγινε, είπες καλά-καλά το <ΝΑΙ> και τώρα άρχισες τις επιστολές και τις ερωτήσεις ? Την άλλη βδομάδα τι έχει το πρόγραμμα, τηλέφωνο ή καμία συνάντηση ??? Ντρεπόμαστε για σένα, το κατάλαβες???

Κε Κωνσταντινόπουλε πέρασαν 8 μήνες από τότε που αυξήθηκαν τα διόδια Κορίνθου Τρίπολης κατά 70%!!!!!!! Η μείωση κατά 25 με 30% είναι αστεία σε σχέση με την προηγούμενη αύξηση. Σας υπενθυμίζουμε ότι το δρόμο τον έφτιαξε ο Ελληνικός λαός πριν από 21 χρόνια. Στην Ευρώπη, που έχω κάνει χιλιάδες χλμ, δεν υπάρχει δρόμος με διόδια αν δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή. Δε σφραγίζονται οι είσοδοι έξοδοι εκατέρωθεν του δρόμου όπως στην Αργολίδα. Οι δρομάρες σε πολλές Ευρωπαικές χώρες είναι δωρεάν. Εδώ στην Ελλάδα τι είμαστε; Τσιφλίκι του Μπόμπολα; Του δώσατε και τα χρυσορυχεία της Καβάλας. Παραχωρείτε την Ελλάδα και τώρα ζητάτε έκπτωση; Τολμήστε λίγο παραπάνω κε Κωνσταντινόπουλε γιατί τα χωριά θα ερημώσουν ακόμα πιο πολύ με τέτοιες τιμές διοδίων βενζίνης τελών κυκλοφορίας φόρων ανεργίας κτλ κτλ. Όσο για μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο, αυτά είναι ψιλά γράμματα σε αυτά που θα ψηφιστούν τα επόμενα χρόνια.Σκεφτείτε τις συνέπειες των πράξεών σας. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα καφέ με τους φίλους μου παρά χαβιάρι μόνος.....

Οδυσσέα, πολιτική με επερωτήσεις εντυπωσιασμού ΜΟΝΟ δεν γίνεται. Και μάλιστα από έναν νέο πολιτικό. Αλλά φάνηκε ότι και εσύ είσαι πολιτικός της "παλιάς" νοοτροπίας και σχολής. Κρίμα γιατί κάποιοι πίστεψαν σε εσένα. Και όπως είπε και ο φίλος παραπάνω "Καλύτερα καφέ με φίλους, παρά χαβιάρι μόνος". Αλλά εσύ ούτε και καφέ δεν θα πίνεις σε λίγο. Μάλλον θα πίνεις καφέ παρέα με τον Ρέππα, αφού ούτε και αυτός τολμάει να περάσει τον Ισθμό. Κρίμα γιατί ξεπουλάτε ένα Έθνος ολόκληρο και έρχεσαι μετά να ρωτήσεις πότε θα μειωθούν τα διόδια 25 - 30%. Να σου απαντήσω εγώ. ΠΟΤΕ. Γιατί έτσι θέλει η κατασκευάστρια εταιρεία και εσείς είσαστε απλώς τσιράκια και υποτακτικοί των εργολάβων. Και εσύ μαζί Οδυσσέα. Κρίμα.