Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη χρηματοδότηση των Αναπτυξιακών Εταιριών στο ΠεΣυ

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη χρηματοδότηση των Αναπτυξιακών Εταιριών στο ΠεΣυ

Οκτώβριος 02, 2017 - 17:05
1 σχόλια

Νικολάκου: Δεν χρηματοδοτούμε ΜΚΟ, δεν χρηματοδοτούμε ΚοινΣΕπ

Ερώτηση κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γόντικας σε σχέση με τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών εταιριών για την ανάδειξη του ορεινού όγκου του Πάρνωνα κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου. Ο κ. Γόντικας αναφέρθηκε στις προγραμματικές συμβάσεις που έχει υπογράψει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τις αναπτυξιακές εταιρίες, αναφέροντας αναλυτικά τα ποσά που έχουν διατεθεί στις εταιρίες αυτές. Χαρακτηριστικά είπε ότι για την «οργάνωση φακέλων» έχουν διατεθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ επεσήμανε ότι στα έργα αυτά οι κάτοικοι προσέφεραν αφιλοκερδώς την εργασία τους. Παράλληλα, ο περιφερειακός σύμβουλος ρώτησε αν η Περιφέρεια χρηματοδοτεί ΜΚΟ και ΚοινΣΕπ.

Στον κ. Γόντικα απάντησε η αντιπεριφερειάρχης κυρία Νικολάκου, λέγοντας:

«Ο κ. Γόντικας μας κάνει δώρο με τις ερωτήσεις του. Έχουμε φέρει τόσο σπουδαία αποτελέσματα σε σχέση με τον τουρισμό… Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που πιστοποίησε διεθνώς ένα ιστορικό μονοπάτι. Είναι εξαιρετικά θετικό που οι εθελοντές ενώθηκαν και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν μαζί τους για να έχουμε το πρώτο διεθνώς πιστοποιημένο μονοπάτι στη χώρα μας. Τα μονοπάτια στο υπουργείο Τουρισμού είναι ένας σπουδαίος θεματικός άξονας. Για να μπορέσεις να κάνεις οτιδήποτε, βασικός παράγων είναι να ξέρεις πώς θα το κάνεις. Η ολοκλήρωση φακέλου είναι η δουλειά ουσίας που πρέπει να κάνεις για να αναδείξεις αυτά τα μονοπάτια.

Είναι προσβολή να δώσεις αμοιβή στους εθελοντές, στους κατοίκους αυτών των χωριών. Η ανάδειξη των μονοπατιών θέλει χρήματα.

Η κυρία Νικολάκου συνέχισε αναφέροντας ακόμα περισσότερες χρηματοδοτήσεις στις αναπτυξιακές εταιρίες, υπογραμμίζοντας τη σημασία τους για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της Πελοποννήσου.

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Γόντικας είπε ότι συμμετείχε με τους συμπατριώτες του στη διάνοιξη ενός κομματιού ενός μονοπατιού:

Δέχομαι ότι δεν δώσαμε δεκάρα σε καμία ΚοινΣΕπ. Είναι γνωστά τα επιτεύγματά σας στον τουρισμό. Αλλά δεν είναι πολλά 500.000 ευρώ για τη δημιουργία φακέλου;

Συμπλήρωσε ότι πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη η ενημέρωση για τα έργα αυτά και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι τα ερωτήματα δεν απαντήθηκαν.

Ο κ. περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης ζήτησε τον λόγο και αφού κατηγόρησε τον κ. Γόντικα για προπαγάνδα, επεσήμανε:

Τα έργα πληρώνονται όταν δοθούν τα παραδοτέα. Όσο δεν αποδίδονται τα παραδοτέα, δεν υπάρχει πιθανότητα να δοθούν τα χρήματα. Τα χρήματα εκταμιεύονται στην Πελοπόννησος ΑΕ μόνο όταν έχουν υπάρξει παραδοτέα. 

 

Γαλανιάδη Εύα

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Τι ξεστομίζει η γυναίκα, σε υπανάπτυκτους απευθύνεται? Άκου είναι προσβολή να δώσεις αμοιβή στους εθελοντές κατοίκους αυτών των χωριών.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.