Έρημή μου Άρεως...

Έρημή μου Άρεως...

Μάρτιος 15, 2018 - 10:54
7 σχόλια

Πρέπει να έρθει μέρα γιορτής για να αντιληφθεί κάποιος, δημότης ή περαστικός, την ερημιά που χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της πόλης μας. Διαφορετικά, μέσα στην καθημερινότητα και τις πολλές φροντίδες της, περνάει απαρατήρητη η ησυχία σε αυτά τα μέρη που θα έπρεπε να σφύζουν από ζωή.

Τη Νύχτα Shock Price στις αρχές Μαρτίου κατά τις 20:00, η πλατεία Άρεως ήταν άδεια. Μόνιμοι θαμώνες, οι τέσσερις σκύλοι που κοιμούνται στα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου. Η ζωή ξεκινούσε και σταματούσε στην αρχή του πεζοδρόμου της Τάσου Σεχιώτη. Και κορύφωνε την ύπαρξή της, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, στο τέλος της ΙΒ, αυστηρά πριν από τη διάβαση στην πλατεία Αγίου Βασιλείου -εκείνη που δεν σέβεται μήτε οδηγός ποδηλάτου, πόσω μάλλον οι οδηγοί αυτοκινήτων και μηχανών που αγνοούν πεζό, καρότσι με μωρό, αναπηρικό αμαξίδιο και οτιδήποτε δεν έχει εξάτμιση.

Ανηφορίζοντας την Ουάσινγκτον, μία από τα ίδια με την Άρεως, μόνο που στο διάβα συναντούσες πολλούς περισσότερους σκύλους. Η αγορά τούς τραβάει, καθώς εκεί υπάρχει πάντα κάτι να φάνε.

Η πόλη μας είναι μικρή. Το μεγαλύτερο μέρος της, βρίσκεται στο κέντρο. Αλλά αυτό το κέντρο, στο μεγαλύτερο μέρος του, είναι ανεκμετάλλευτο. Ολόκληρη πλατεία Άρεως και αρκούμαστε να την μετατρέπουμε σε λουνα παρκ κάθε Χριστούγεννα και σε ψησταριά κάθε Πάσχα. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία Πετρινού: εκεί διοργανώνει ο Δήμος όλες τις εκδηλώσεις, εκεί στριμώχνεται η διασκέδαση ντόπιων και περαστικών. Για την ακρίβεια, εκεί βρίσκονται όλες οι επιλογές τους και ουδείς στον Δήμο φροντίζει να τις αυξήσει, να τις αβγατίσει, να τις στρέψει σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης που είναι κακοφωτισμένο (σε εκείνη την πλατεία Βαλτετσίου φοβάσαι να περπατήσεις), παρατημένο και θαμπό, λες και εκεί δραστηριοποιούνται δεύτερης κατηγορίας έμποροι, λες και εκεί ζουν δεύτερης κατηγορίας πολίτες, λες και εκεί αγορά δεν υπάρχει.

Η φωτογραφία, από τη Shock Price Night του Μαρτίου. Το γεμάτο φεγγάρι πάνω από την έρημη Άρεως «ανάγκασε» αρκετούς να κάνουν μια στάση -μόνο- στην πλατεία και να βγάλουν μια φωτογραφία.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Με το που κατηφορίζειςπιο κάτω απο το Hungry η θερμοκρασία πέφτει κατα 5 βαθμούς και η υγρασία ανεβαινει στο 90% μια τυπικη χειμωνιάτικη- ανοιξιάτικη βραδια.....το καλοκαιρι όμως είναι οτι πρεπει γιατι δροσίζει!!! εδω ερημώνει η πετρινού κατι βράδια μεσα στη βδομαδα.....τι να κανουμε αυτό τον καιρό έχουμε!!!

Τα συμφέροντα έκλεισαν την πλατεία Άρεως, την καλλίτερη πλατεία των Βαλκανίων. Σκεφθείτε και λίγο το παρελθόν........

Η πλατεία Άρεως έχει κίνηση. Κάθε μέρα μια συγκεκριμένη γυναίκα μαζεύει όλα τα αδέσποτα και τα ταϊζει. Δεν φτάνει αυτό; Το καλοκαίρι βλέπουμε.

Έρχονται κ άλλα μαγαζιά εκεί, όπως Ιταλικό...Θεωρώ ότι όποιος ανοίξει εκεί θα ξαναγυρίσει κ'όσμος κ όχι μόνο καλοκαίρι...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.