Έρχονται βροχές, καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική

Φεβρουάριος 13, 2016 - 09:32
0 σχόλια

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ την Παρασκευή με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο οι βροχές που ήδη εκδηλώνονται από την Παρασκευή θα ενταθούν και κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά έως το βράδυ της Κυριακής.

ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Η Τρίπολη το Σάββατο ως κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα έχει τη συννεφιά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 8 και 13 βαθμών Κελσίου. Την Κυριακή αναμένεται ασθενής βροχή, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 14 βαθμών Κελσίου.

Στη Μεγαλόπολη θα υπάρχει συννεφιά και ασθενής βροχή το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 13 βαθμών Κελσίου. Την Κυριακή παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού, με βροχή και όχι αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.

Στο Λεωνίδιο το Σάββατο θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, αλλά τη νύχτα ο καιρός θα είναι αίθριος, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 14 βαθμών Κελσίου. Την Κυριακή η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά η συννεφιά θα είναι πυκνή.

Στα Λαγκάδια για το Σάββατο προβλέπονται βροχές, όπως και για την Κυριακή, ενώ η θερμοκρασία και τις δύο ημέρες θα κυμανθεί μεταξύ 8 και 11 βαθμών Κελσίου.

ΕΛΛΑΔΑ

Στη Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές θα εκδηλωθούν το βράδυ του Σαββάτου.

Μακεδονία, Θράκη - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες όπου πιθανόν πρόσκαιρα στη Δυτική Μακεδονία, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος - Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις δυτικές και βόρειες περιοχές. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη - Καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανώς σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση τη νύχτα. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.