Έρχονται ο e-ΕΦΚΑ και η ψηφιακή σύνταξη

Έρχονται ο e-ΕΦΚΑ και η ψηφιακή σύνταξη

Νοέμβριος 29, 2019 - 12:10
0 σχόλια

Ενοποιείται ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Άσφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) και δημιουργείται ο e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να εκδοθούν οι 430.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης και να απονέμονται πλέον άμεσα όλες οι αιτήσεις συνταξιοδότησης, κύριας, επικουρικής και Εφάπαξ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News, θα υπάρξει ενοποίηση όλων των υπηρεσιών και της περιουσίας των δύο ταμείων ενώ θα καταχωρούνται όλες οι αιτήσεις συνταξιοδότησης για γρήγορη απονομή.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης έχει υπογραμμίσει ότι «με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων.

«Γι' αυτό τον λόγο, το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει τον e-ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους». Στόχος είναι να εκδίδονται ταυτόχρονα η κύρια, η επικουρική και η εφάπαξ παροχή του ασφαλισμένου, προκειμένου να επιταχυνθεί η διευθέτηση των εκκρεμών υποθέσεων. Με την διοικητική ενοποίηση θα υπάρξει συγχώνευση υπηρεσιών, διευθύνσεων και τομέων, επιτυγχάνοντας μείωση λειτουργικού κόστους ενώ στόχος είναι το πλεονάζων προσωπικό να χρησιμοποιηθεί για την ταχύτερη έκδοση των συντάξεων.

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.