Έρχονται μεγάλες σε ένταση και διάρκεια βροχοπτώσεις

Έρχονται μεγάλες σε ένταση και διάρκεια βροχοπτώσεις

Ιανουάριος 29, 2019 - 13:23
0 σχόλια

Διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων περιμένουμε να επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας έως και την Πέμπτη 31/01/2019. Σύμφωνα με το meteo.gr, αν και η ένταση των φαινομένων κατά κανόνα δε θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αναμένεται να πέσουν αθροιστικά σημαντικές ποσότητες βροχής κυρίως στη δυτική και βορειοανατολική χώρα, όπου σε συνδυασμό με το κορεσμένο σε νερό έδαφος ενδέχεται να δημιουργήσουν πλημμυρικά επεισόδια.

Την Τρίτη 29/01 τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και το βράδυ στην Κρήτη. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, οι βροχές στα ανατολικά και νότια θα εχουν χαρακτήρα λασποβροχών. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Την Τετάρτη 30/01 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη 31/01 τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Παρασκευή 01/02 οι βροχές θα περιοριστούν σημαντικά, ενώ το Σαββατοκύριακο 02-03/02 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.