Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ;

Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ;

Αύγουστος 13, 2019 - 16:45
0 σχόλια

Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης αποκάλυχε στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ότι η ΔΕΗ χρειάζεται ρευστότητα ύψους 750 εκατ. ευρώ και ο αγώνας δρόμου είναι έως τις 24 Σεπτεμβρίου οπότε και ο ορκωτός λογιστής (Ernst & Young) θα δημοσιοποιήσει στα εξαμηνιαία αποτελέσματά της την έκθεσή του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων», τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να προέλθουν και από αυξήσεις κατά 10% στα τιμολόγια του ρεύματος.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους «Τα Νέα», η νέα διοίκηση της εταιρείας υπό τον Γιώργο Στάσση (αναλαμβάνει επισήμως από τις 22 Αυγούστου), θα προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος. Πηγές θέλουν το ποσοστό της ανατίμησης της κιλοβατώρας που πληρώνουν οι καταναλωτές – πελάτες της επιχείρησης να είναι διψήφιο με πιο πιθανό σενάριο το 10%. Τα έσοδά της θα είναι σε ετήσια βάση περί τα 470 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι αυξήσεις θα εφαρμοστούν κατά πάσα πιθανότητα από τον Σεπτέμβριο, οπότε στο ταμείο της εταιρείας δεν θα μπουν και τα 470 εκατ. ευρώ. Με πρόχειρους υπολογισμούς, αναμένονται γύρω στα 160 εκατομμύρια ευρώ], αναφέρει η εφημερίδα.

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.